Marinuoti agurkai su pomidorų padažu

Kategorija: Marinatai


Marinuoti agurkai su pomidorų padažu

Paskelbė:
12 Rugpjūčio 2023

Ingredientai

  • agurkai: ~3 kilogramo
  • vanduo: 2 litrų
  • pomidorų padažas: 200 mililitrų (tinka ir naminė pomidorų pasta)
  • actas: 200 mililitrų
  • druska: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 150 gramų
  • česnakas: ~5-8 skiltelių
  • juodujų pipirų grūdeliai: 1 saujelės
  • lauro lapai: 1 saujelės



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia stiklainius švariai išplaukite.

2. Tuomet agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite griežinėliais.

3. Tada į stiklainius berkite pipirų, lauro lapelių, dėkite griežinėliais supjaustytas česnako skilteles.

4. Sudėkite agurkų griežinėlius.

5. Po to marinatui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavyje: šaltą vandenį, pomidorų padažą, druską, cukrų ir actą.

6. Gerai išmaišykite ir skysčiu užpilkite agurkus.

7. Tada į platų puodą arba dubenį tinkantį kaitinti ant ugnies, įtieskite rankšluostį.

8. Sudėkite stiklainius ir pridenkite dangteliais.

9. Į indą pilkite vandens, kad apsemtų du trečdalius stiklainių.

10. Pasterizuokite: Kaitinkite stiklainius 0,5 litro - 8 minutes, nuo užvirimo, o 1 litro - 15 minučių.

11. Užsukite stiklainius. Apverskite dangteliais žemyn, užklokite storu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.

12. Sulaukite žiemos ir mėgaukitės!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: