Marinuoti agurkai su pomidorų padažu
Kategorija: Marinatai
Ingredientai
- agurkai: ~3 kilogramo
- vanduo: 2 litrų
- pomidorų padažas: 200 mililitrų (tinka ir naminė pomidorų pasta)
- actas: 200 mililitrų
- druska: 2 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 150 gramų
- česnakas: ~5-8 skiltelių
- juodujų pipirų grūdeliai: 1 saujelės
- lauro lapai: 1 saujelės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia stiklainius švariai išplaukite.
2. Tuomet agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite griežinėliais.
3. Tada į stiklainius berkite pipirų, lauro lapelių, dėkite griežinėliais supjaustytas česnako skilteles.
4. Sudėkite agurkų griežinėlius.
5. Po to marinatui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavyje: šaltą vandenį, pomidorų padažą, druską, cukrų ir actą.
6. Gerai išmaišykite ir skysčiu užpilkite agurkus.
7. Tada į platų puodą arba dubenį tinkantį kaitinti ant ugnies, įtieskite rankšluostį.
8. Sudėkite stiklainius ir pridenkite dangteliais.
9. Į indą pilkite vandens, kad apsemtų du trečdalius stiklainių.
10. Pasterizuokite: Kaitinkite stiklainius 0,5 litro - 8 minutes, nuo užvirimo, o 1 litro - 15 minučių.
11. Užsukite stiklainius. Apverskite dangteliais žemyn, užklokite storu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.
12. Sulaukite žiemos ir mėgaukitės!