Naminė pica be glitimo

Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Naminė pica be glitimo

Paskelbė:

Ši naminė pica be glitimo su kalafioro padu yra puikus pasirinkimas, norint mėgautis sveika, lengva ir maistinga pica. Kalafioro pagrindas suteikia puikią alternatyvą tradiciniam picos padui, o grikių miltai ir kokosų aliejus prideda skonio ir tekstūros. Picos įdaras gali būti pritaikytas pagal skonį, todėl galite pasirinkti mėgstamus ingredientus, kad pasigamintumėte savo tobulą picą.


Nauda sveikatai:


  • Kalafioras: Turtingas vitaminais C ir K, folio rūgštimi bei skaidulomis, todėl padeda stiprinti imunitetą ir virškinimą.
  • Grikių miltai: Puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, be to, yra glitimo neturintys, todėl tinka žmonėms, kurie vengia glitimo.
  • Kokosų aliejus: Suteikia sveikųjų riebalų ir energijos, taip pat turi antimikrobinių savybių.
  • Pomidorai: Turtingi likopenu, kuris yra stiprus antioksidantas, padedantis kovoti su laisvaisiais radikalais ir gerinantis širdies sveikatą.


Ingredientai

Picos padui:
  • kalafiorai: 1 mažas
  • kiaušinių baltymai: iš 2 vienetų
  • džiovintas raudonėlis: 1 valgomojo šaukšto
  • grikių miltai: 6 valgomųjų šaukštų (arba kitų miltų be glitimo)
  • kokosų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio (ištirpinto)
  • kokosų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnas: 1 
  • džiovintas rozmarinas: 1 arbatinio šaukštelio
  • pomidorai: 1 skardinės
  • druska


Recepto paruošimas

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Pradėkite nuo kalafioro: nuo koto atskirtas šakeles stambiai supjaustykite ir sudėkite į blenderį, turi gautis šiek tiek smulkesni gabalėliai nei ryžių grūdas.

3. Išplaktus iki putų kiaušinių baltymus, druską, miltus ir raudonėlį sumaišykite su kalafiorais, kol susidaro vientisa tešla.

4. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir suformuokite du rutulius.

5. Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų įdėkite tešlą ir kočėlu ar šaukštu suformuokite maždaug 1 centimetro storio blyną.

6. Tuomet tešlą patepkite kokosų aliejumi ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.

7. Kol picos pagrindai kepa, ruoškite pomidorų padažą: įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite kokosų aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir rozmariną, pasūdykite ir kepinkite maždaug 5 minutes.

8. Po to sudėkite pomidorus (jei labai pomidorai nepjaustyti arba stambūs, prieš tai galite truputį pertrinti blenderiu) ir kepinkite dar maždaug 10 minučių, kol šiek tiek nugaruoja skysčiai.

9. Liko paprasčiausia dalis: ant picos pagrindų tepkite pomidorų padažą ir dėkite norimus ingredientus, kepkite vėl 180 laipsnių temperatūroje maždaug 8-10 minučių.

10. Mano pasirinkti pagardai buvo tokie: pusė pakelio sutrupinto fetos sūrio, 100 gramų špinatų lapų, saujelė kedro riešutų. O kitai picai: pusė raudonos saldžiosios paprikos supjaustytos šiaudeliais, 100 gramų plonais grežinėliais pjaustytos mocarelos, 1 smulkiai pjaustyta čili paprika.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook