Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
Kategorija: Makaronai, pica
Tokį grikių makaronų ir aštrių daržovių su krevetėmis receptą pamačiau viename angliškame portale. Ten taip pat radau keletą kiniškų patiekalų gaminimo subtilybių, tai nusprendžiau jas išmėginti. Galima sakyti, kad visiškai nekeičiau rekomenduotos receptūros ir tikrai nenuvylė - gavosi itin skaniai. Taip patiko, kad nusprendžiau pasidalinti ir su Jumis visais, nes skonis tikrai puikus.
Šis makaronų patiekalas labiausiai patinka tiems, kas mėgsta šiek tiek aštresnį maistą.
1. Pirmiausia didžiąsias krevetes atšildykite, sumaišykite su vienu arbatiniu šaukšteliu druskos, krakmolu ir palaikykite maždaug 15 minučių.
2. Per tą laiką, kol krevetės marinuojasi, supjaustykite šiaudeliais morkas, salierus ir svogūnus.
3. Imbierą, česnaką bei čili pipiriukus smulkiai sukapokite (pipirų naudojau tik ankštis, sėklas visiškai pašalinau).
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maždaug 60 sekundžių apkepinkite česnaką, imbierą ir čili.
5. Dėkite supjaustytas daržoves ir kepinkite, kol suminkštėja.
6. Per tą laiką, kol daržovės kepa, perplaukite krevetes vandeniu ir itin gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
7. Į daržoves pilkite sojos padažą, balzaminį actą, berkite dar vieną šaukštelį druskos, cukrų ir sudėkite nusausintas krevetes. Apkepkite.
8. Paragaukite, jeigu reikia, papildomai įpilkite sojų padažo arba acto.
9. Išvirkite grikių makaronus, pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės, sudėkite juos į daržovių - krevečių troškinį ir permaišykite.
10. Patiekdami apibarstykite kapotomis petražolėmis. Skanaukite! :)
Šis makaronų patiekalas labiausiai patinka tiems, kas mėgsta šiek tiek aštresnį maistą.
Ingredientai
- didžiųjų krevečių: 20
- svogūnų: 1
- morkų: 1
- salierų stiebų: 3
- čili pipirų: 0,5 (geriausia naudoti marinuotus)
- imbiero: 2 centimetrų gabaliuko
- česnako: 4 skiltelių
- alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
- sojos padažo: 2 valgomųjų šaukštų
- balzaminio acto: 1 valgomojo šaukšto
- krakmolo: 1 arbatinio šaukštelio
- druskos: 2 arbatinių šaukštelių
- cukraus: 1 valgomojo šaukšto
- šviežių petražolių: pagal skonį
- grikių miltų makaronų: ~150 gramų (galite naudoti ir spageti, bet aš šį kartą neradau jų pirkti)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia didžiąsias krevetes atšildykite, sumaišykite su vienu arbatiniu šaukšteliu druskos, krakmolu ir palaikykite maždaug 15 minučių.
2. Per tą laiką, kol krevetės marinuojasi, supjaustykite šiaudeliais morkas, salierus ir svogūnus.
3. Imbierą, česnaką bei čili pipiriukus smulkiai sukapokite (pipirų naudojau tik ankštis, sėklas visiškai pašalinau).
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maždaug 60 sekundžių apkepinkite česnaką, imbierą ir čili.
5. Dėkite supjaustytas daržoves ir kepinkite, kol suminkštėja.
6. Per tą laiką, kol daržovės kepa, perplaukite krevetes vandeniu ir itin gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
7. Į daržoves pilkite sojos padažą, balzaminį actą, berkite dar vieną šaukštelį druskos, cukrų ir sudėkite nusausintas krevetes. Apkepkite.
8. Paragaukite, jeigu reikia, papildomai įpilkite sojų padažo arba acto.
9. Išvirkite grikių makaronus, pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės, sudėkite juos į daržovių - krevečių troškinį ir permaišykite.
10. Patiekdami apibarstykite kapotomis petražolėmis. Skanaukite! :)
Raktažodžiai:
krevetes, makaronai, grikiu makaronai, svogunai, morkos, salierai, imbieras, cili pipirai, druska, petrazoles, krakmolas, sojos padazas, soja
Azijietiški makaronai su krevetėmis
Spageti makaronai su voveraičių padažu
Makaronai su krevetėmis ir padažu
Makaronai su krevetėmis ir grietinėlės padažu
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle, sūriu ir be mėsos
Grikių blynai su baravykais
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Pad Thai su krevetėmis
Pilno grūdo makaronai su vištiena
Tagliatelle juostiniai makaronai su daržovėmis
Pasta Carbonara - makaronai su šonine, kaiušinių tryniais ir sūriu
Vegetariškas žiedinių kopūstų ir makaronų apkepas su sūriu
Skrebučiai su krevetėmis
Sūrio padažas makaronams - lengvai pagaminamas
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
Kiaušinių lietiniai su krevetėmis
Virta veganiška avižinė košė su karamelizuotais bananais ir obuoliais
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
Japoniška vištienos ir makaronų sriuba
Greita ir labai skanu – grikių kotletai
Puikiai pavykęs varškės apkepas su ryžiais
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Petražolių pesto padažas