Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
Kategorija: Makaronai, pica
Šiam patiekalui labiausiai tinka vadinamieji penne - cilindro formos makaronai, kurie puikiai sugeria į savo vidų padažiuką. Šį kartą aš gaminau iš kitokių makaronų, nes norėjau pribaigti pakelį. Recepte naudojamas vienas puodelis grietinėlės - į parduotuvę specialiai nebėjau, tad panaudojau stiklinę sultinio. Jeigu neturime šviežių žalumynų, visuomet geriau naudoti šaldytus ar bent džiovintus negu jokių. Beje, aš šį kartą į šį patiekalą dar įdėjau šaldytų šparaginių pupelių ir špinatų, nes po ranka neturėjau petražolių ir baziliko. Kaip bebūtų, geriausia, jei pavyktų nenukrypti nuo recepto - tada išgausime idealiausią rezultatą!
Reikės:
340 g makaronų, cilindro formos
450 g krevečių
3 v.š. sviesto
3 v.š. aliejaus
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1/2 (~120 ml) puodelio baltojo vyno (arba vištienos sultinio)
200 g pomidorų padažo
1 puodelis (240 ml) grietinėlės, riebios
šviežių petražolių
šviežio baziliko
druskos, pipirų
Išverdame makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės.
Paruoškime krevetes, jei reikia, jas nulupkime, perplaukime. Įkaitinkime keptuvę įdėję šaukštą sviesto ir tiek pat aliejaus ir pakepinkime krevetes maždaug 2 min. - tik iki kol jos pasidarys matinės, nebeskaidrios. Palikime jas atvėsti kelioms minutėms. Tada nutraukime krevečių uodegėles ir jas supjaustykime maždaug kąsnio dydžio gabaliukais. Atidėkime.
Smulkiai supjaustykime svogūną, sukapokime česnaką. Įkaitintoje keptuvėje įdedame 2 v.š. sviesto ir tiek pat aliejaus ir pakepiname česnaką su svogūnu apie 5 min. Tada pilame baltąjį vyną (arba sultinį). Leidžiame kelias minutes viskam pasitroškinti, kol vyno alkoholis išgaruos. Pamaišome.
Sudedame pomidorų padažą ir viską gerai išmaišome. Tada supilame grietinėlę, vėl gerai išmaišome ir prisukame ugnį. Leidžiame viskam pasitroškinti.
Supjaustome žalumynus - apie šaukštą petražolių ir tiek pat baziliko.
Į troškinį sudedame krevetes, išmaišome, įberiame druskos, pipirų. Dedame žalumynus, išmaišome ir galiausiai supilame išvirtus makaronus. Viską vėlgi išmaišome ir po kelių minučių ugnį išjungiame - pietūs paruošti!
Skanaus!
Reikės:
340 g makaronų, cilindro formos
450 g krevečių
3 v.š. sviesto
3 v.š. aliejaus
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1/2 (~120 ml) puodelio baltojo vyno (arba vištienos sultinio)
200 g pomidorų padažo
1 puodelis (240 ml) grietinėlės, riebios
šviežių petražolių
šviežio baziliko
druskos, pipirų
Išverdame makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės.
Paruoškime krevetes, jei reikia, jas nulupkime, perplaukime. Įkaitinkime keptuvę įdėję šaukštą sviesto ir tiek pat aliejaus ir pakepinkime krevetes maždaug 2 min. - tik iki kol jos pasidarys matinės, nebeskaidrios. Palikime jas atvėsti kelioms minutėms. Tada nutraukime krevečių uodegėles ir jas supjaustykime maždaug kąsnio dydžio gabaliukais. Atidėkime.
Smulkiai supjaustykime svogūną, sukapokime česnaką. Įkaitintoje keptuvėje įdedame 2 v.š. sviesto ir tiek pat aliejaus ir pakepiname česnaką su svogūnu apie 5 min. Tada pilame baltąjį vyną (arba sultinį). Leidžiame kelias minutes viskam pasitroškinti, kol vyno alkoholis išgaruos. Pamaišome.
Sudedame pomidorų padažą ir viską gerai išmaišome. Tada supilame grietinėlę, vėl gerai išmaišome ir prisukame ugnį. Leidžiame viskam pasitroškinti.
Supjaustome žalumynus - apie šaukštą petražolių ir tiek pat baziliko.
Į troškinį sudedame krevetes, išmaišome, įberiame druskos, pipirų. Dedame žalumynus, išmaišome ir galiausiai supilame išvirtus makaronus. Viską vėlgi išmaišome ir po kelių minučių ugnį išjungiame - pietūs paruošti!
Skanaus!
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Azijietiški makaronai su krevetėmis
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tortas „Juodasis miškas“
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis
Makaronai su kiauliena ir daržovėmis
MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Šašlykai greituoju būdu..
Jautienos troškinys su daržovėmis
Baltas padažas kotletams
Vegetariška Korma
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA