Ottolenghi soba noodles makaronai su baklažanais ir mangu
Kategorija: Makaronai, pica
Soba noodles yra nerealiai gerai, keptas baklažanas irgi tobulai. Padažas - saldu, aštru bei rūgštu viename. Viskas itin subalansuota tarpusavyje. Mangas suteiks gaivos. Kalendra su baziliku prie tokių tarsi rytietiškų patiekalų irgi tiks puikiai. Tik svogūnas šiame patiekale patiko ne visiems (man patiko, keliems žmonėms ne). Galima jo ir visai nedėti. Trumpai tariant, tikrai nuostabus patiekalas, kuris mano virtuvėje bus ruošiamas dar ne vieną kartą.
1. Iš pradžių pasigaminkite padažą: Į puodelį supilkite actą, cukrų bei druską. Maišydami pakaitinkite maždaug 60 sekundžių, kol ištirps cukrus.
2. Nukelkite nuo kaitros. Sudėkite česnaką, čili ir sezamų aliejų. Leiskite atvėsti.
3. Tuomet supilkite laimo vaisiaus sultis ir suberkite nutarkuotą žievelę.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite baklažanus. Geriausiai kepti per kelis kartus, kad jie nesitroškintų, o tikrai keptų.
5. Kai jau baklažanai iškeps, sudėkite juos ant dvigubo vienkartinio rankšluosčio, kad susigertų visiškai nereikalingą riebalų perteklių.
6. Soba noodles makaronus išvirkite pagal instrukciją nurodytą ant pakuotės.
7. Tuomet nupilkite vandenį ir gerai perplaukite makaronus po tekančiu šaltu vandeniu. Itin gerai nupurtykite vandens perteklių.
8. Leiskite truputį apdžiūti ant švaraus virtuvinio rankšluosčio.
9. Po to dideliame dubenyje sumaišykite išvirtus soba noodles makaronus su padažu, mangu, baklažanais ir puse prieskoninių žolelių.
10. Paruoštoms salotoms leiskite "pailsėti" maždaug 1-2 valandas, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje.
11. Prieš patiekiant į stalą, suberkite likusias prieskonines žoleles. Skanaukite!
Ingredientai
- ryžių actas: 120 mililitrų
- cukrus: 40 gramų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- česnakas: 2 skiltelių (sutraiškytų)
- susmulkinti švieži čili: 0,5 (galima pakeisti čili dribsniais)
- sezamų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
- lamo vaisiai: 1 (tiek sulčių, tiek nutarkuotos žievelės; galima pakeisti citrina)
- saulėgrąžų aliejus: 220 mililitrų
- baklažanai: 2 (supjaustome maždaug 2 centimetrų kubeliais)
- soba noodles makaronai: 250 gramų
- prinokę mangai: 1 (supjaustome maždaug 1 centimetro dydžio kubeliais)
- baziliko lapeliai: 40 gramų (sukapoti)
- kalendra: 40 gramų (sukapota)
- raudonieji svogūnai: 0,5 (itin plonai pjaustyto)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pasigaminkite padažą: Į puodelį supilkite actą, cukrų bei druską. Maišydami pakaitinkite maždaug 60 sekundžių, kol ištirps cukrus.
2. Nukelkite nuo kaitros. Sudėkite česnaką, čili ir sezamų aliejų. Leiskite atvėsti.
3. Tuomet supilkite laimo vaisiaus sultis ir suberkite nutarkuotą žievelę.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite baklažanus. Geriausiai kepti per kelis kartus, kad jie nesitroškintų, o tikrai keptų.
5. Kai jau baklažanai iškeps, sudėkite juos ant dvigubo vienkartinio rankšluosčio, kad susigertų visiškai nereikalingą riebalų perteklių.
6. Soba noodles makaronus išvirkite pagal instrukciją nurodytą ant pakuotės.
7. Tuomet nupilkite vandenį ir gerai perplaukite makaronus po tekančiu šaltu vandeniu. Itin gerai nupurtykite vandens perteklių.
8. Leiskite truputį apdžiūti ant švaraus virtuvinio rankšluosčio.
9. Po to dideliame dubenyje sumaišykite išvirtus soba noodles makaronus su padažu, mangu, baklažanais ir puse prieskoninių žolelių.
10. Paruoštoms salotoms leiskite "pailsėti" maždaug 1-2 valandas, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje.
11. Prieš patiekiant į stalą, suberkite likusias prieskonines žoleles. Skanaukite!
Raktažodžiai:
actas, ryziu actas, cukrus, druska, cesnakas, noodles, makaronai, cili, laimo vaisiai, baklazanai, soba noodles makaronai, soba noodles, mangai, kalendra, svogunai, bazilikas
Keto noodles - Shirataki nūdlai su grybais
Azijietiški makaronai su krevetėmis
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis
Bazilikų pesto padažas
Yaki udon makaronai su vištiena, morkomis ir pievagrybiais
WOK ryžių makaronai su kiauliena
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais
Thai Wok su vištiena
SPAGETI MAKARONAI SU VIŠTIENOS IR PELĖSINIO SŪRIO PADAŽU
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
Pad Thai su krevetėmis
VEGETARIŠKI MAKARONAI SU FETA, CUKINIJOMIS IR POMIDORAIS
Tagliatelle makaronai su midijomis
Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle, sūriu ir be mėsos
Daržovių mišrainė žiemai
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
Virtų pupelių užtepėlė
Makaronų salotos su tunu ir žirneliais
Traškios žuvies tako su mangų gvakamole
Greita pomidorų salsa
Japoniška Miso sriuba su krevetėmis ir soba makaronais
Gruziniška aštri charčio sriuba iš avienos