Makaronai su kalakutinos faršu ir bolonijos padažu
Kategorija: Makaronai, pica
Jeigu norisi gana greitai, skaniai bei labai sočiai pavalgyti, visada tam galite pagelbėti įvairūs makaronų patiekalai. Šį kartą Jums rekomenduotu juos pasigaminti su kalakutienos faršu ir skaniuoju Bolonijos padažu. Jeigu niekada jo negaminote, tai neišsigąskite, jo gamyba tik iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kiek sudėtinga. Iš tiesų, tai nėra taip sunku.
Beje, aš gamindama šį patiekalą visada naudoju spagečius, nes juos labiausiai mėgstu, bet esu tikra, kad čia tinka patys įvairiausi mėgstami makaronai.
1. Pirmiausia dideliame puode su pasūdytu vandeniu pagal instrukcijas ant jų pakuotės išverdame makaronus.
2. Per tą laiką, kol mūsų makaronai verda, pasigaminame Bolonijos padažą.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
4. Pakepiname smulkintą svogūną, morką, saliero stiebą ir česnaką. Po maždaug 5-7 minučių kepimo, į keptuvę suberiame kalakutienos faršą ir kepiname dar apie 15 minučių. Pagardiname pagal savo skonį druska ir pipirais.
5. Konservuotus pomidorus sutriname ir kartu su vynu supilame į keptuvę su mėsa. Suberiame susmulkintas petražoles ir raudonėlius.
6. Pamaišydami kaitiname maždaug 10-15 minučių.
7. Suberiame išvirtus nukoštus makaronus ir išmaišome.
8. Patiekdami apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir tarkuotu Parmezano sūriu. Skanaujame!
Beje, aš gamindama šį patiekalą visada naudoju spagečius, nes juos labiausiai mėgstu, bet esu tikra, kad čia tinka patys įvairiausi mėgstami makaronai.
Ingredientai
- spagečiai: 500 gramų
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- svogūnai: 1 didelio
- morkos: 1 didelės
- saliero stiebai: 1
- česnakas: 3 skiltelių
- kalakutienos faršas: 500 gramų
- druska
- konservuoti pomidorai: 825 mililitrų skardinės
- sausas raudonas vynas: 0,5 stiklinės
- petražolės: 2 saujų
- raudonėlis: žiupsnelio
- tarkuotas Parmezano sūris: poros saujų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia dideliame puode su pasūdytu vandeniu pagal instrukcijas ant jų pakuotės išverdame makaronus.
2. Per tą laiką, kol mūsų makaronai verda, pasigaminame Bolonijos padažą.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
4. Pakepiname smulkintą svogūną, morką, saliero stiebą ir česnaką. Po maždaug 5-7 minučių kepimo, į keptuvę suberiame kalakutienos faršą ir kepiname dar apie 15 minučių. Pagardiname pagal savo skonį druska ir pipirais.
5. Konservuotus pomidorus sutriname ir kartu su vynu supilame į keptuvę su mėsa. Suberiame susmulkintas petražoles ir raudonėlius.
6. Pamaišydami kaitiname maždaug 10-15 minučių.
7. Suberiame išvirtus nukoštus makaronus ir išmaišome.
8. Patiekdami apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir tarkuotu Parmezano sūriu. Skanaujame!
Raktažodžiai:
spageciai, aliejus, makaronai, kalakutiena, svogunai, morkos, salieras, cesnakas, farsas, kalakutienos farsas, pomidorai, vynas, petrazoles, raudonelis
Spagečiai su bolonijos padažu iš faršo ir sūriu
Spageti makaronai su voveraičių padažu
Makaronų apkepas su faršu ir pomidorais
Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu
Įdaryti makaronai su bešamelio padažu
Pasticijo - itališkas makaronų apkepas su faršu, sūriu ir grietinėlės padažu
Dideli cannelloni įdaryti makaronai su faršu troškinti grietinėlėje - keptuvėje
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Veganiški Penne Rigate makaronai su šviežių pomidorų padažu
Makaronai “tagliatelle” su faršu
Pasta Carbonara - makaronai su šonine, kaiušinių tryniais ir sūriu
Makaronai su kreminiu tuno padažu
Makaronai su tunu ir pesto
Greitai pagaminami Wok makaronai su jūros gerybėmis
Makaronai su vištiena ir baltuoju padažu
Skaniausia veganiška tortilija su sojų faršu
Suši su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadu
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
Patys skaniausi kotletai su vafliais
Makaronai su dešra ir pomidorais
Tagliatelle juostiniai makaronai su daržovėmis