Sotus grikių plovas su mėsa ir grybais, keptas keptuvėje
Kategorija: Grybų patiekalai / Mėsos patiekalai
Tikras plovas kaip žinia įprastai yra gaminamas iš ryžių su daug mėsos ir prieskonių. Vis gi šį kartą mes ryžius pakeisime grikiais ir gausime nuostabų, sotų ir fantastišką plovą.
Šį patiekalą galite gaminti tiek su kiauliena, tiek su jautiena. Mėginau abu variantus, tai man labiau patinka su jautiena, o vyras sakė, kad nepajautė didelio skirtumo.
1. Pirmiausia įkaitiname aliejų ant didelės kaitros.
2. Supjaustome svogūnus pusžiedžiais.
3. Pakepiname svogūnus keptuvėje dažnai maišydami.
4. Tada išdėliojame pjaustytus, nedidelius mėsos gabaliukus kartu su svogūnas, kad visi ingredientai būtų tolygiai apkepti. Pagardiname druska.
5. Morkas supjaustome kubeliais.
6. Apkepame morkas kartu su mėsa ir svogūnais, pagardiname prieskoniais.
7. Tada sudedame smulkiai supjaustytus grybus. Maišome taip, kad grybai aliejui suteiktų ir skonio, ir aromato.
8. Grikius nuplauname ir trumpai paverdame, kol atsiras malonus kvapas.
9. Supilame grikius į keptuvę ir sumaišome juos su mėsa bei daržovėmis.
10. Užpilame vandeniu kuriame virė grikiai. Bet nepamirškite, kad neturėtumėte supilti viso vandens, geriau šiek tiek pasilikti, kad po to galėtume "pakoreguoti" kepimo procesą, jeigu jo trūktų.
11. Kai jau plovas bus beveik paruoštas įmaišome sviestą ir dar šiek tiek patroškiname. Patiekiame ir skanaujame!
Šį patiekalą galite gaminti tiek su kiauliena, tiek su jautiena. Mėginau abu variantus, tai man labiau patinka su jautiena, o vyras sakė, kad nepajautė didelio skirtumo.
Ingredientai
- grikiai: 1 kilogramo
- mėsa: 500 gramų
- grybai: 400 gramų
- morkos: 500 gramų
- vanduo: 2 litrų
- išlydytas sviestas: kelių šaukštų
- aliejus (kepimui)
- mėgstami prieskoniai
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname aliejų ant didelės kaitros.
2. Supjaustome svogūnus pusžiedžiais.
3. Pakepiname svogūnus keptuvėje dažnai maišydami.
4. Tada išdėliojame pjaustytus, nedidelius mėsos gabaliukus kartu su svogūnas, kad visi ingredientai būtų tolygiai apkepti. Pagardiname druska.
5. Morkas supjaustome kubeliais.
6. Apkepame morkas kartu su mėsa ir svogūnais, pagardiname prieskoniais.
7. Tada sudedame smulkiai supjaustytus grybus. Maišome taip, kad grybai aliejui suteiktų ir skonio, ir aromato.
8. Grikius nuplauname ir trumpai paverdame, kol atsiras malonus kvapas.
9. Supilame grikius į keptuvę ir sumaišome juos su mėsa bei daržovėmis.
10. Užpilame vandeniu kuriame virė grikiai. Bet nepamirškite, kad neturėtumėte supilti viso vandens, geriau šiek tiek pasilikti, kad po to galėtume "pakoreguoti" kepimo procesą, jeigu jo trūktų.
11. Kai jau plovas bus beveik paruoštas įmaišome sviestą ir dar šiek tiek patroškiname. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
grikiai, mesa, grybai, jautiena, kiauliena, morkos, vanduo, sviestas, plovas, druska, prieskoniai
Tikras plovas kazane su aviena
Nuostabus uzbekų plovas
Orkaitėje keptas plovas
JAUTIENOS PLOVAS ORKAITĖJE
AVIENOS PLOVAS
Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)
Vištienos plovas su pistacijomis
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Vištienos plovas čenakinėse
Kaip paruošti triušį arba skani troškinta triušiena
Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje
Šernienos guliašas
Greita ir labai skanu – grikių kotletai
Ukrainietiškai troškinta kiauliena
Daržovių troškinys - indiškas ryžių plovas su žirneliais, morkomis ir panyru
Kepta lašiša su svogūnais ir morkomis keptuvėje
Vegetariški balandėliai be mėsos
Tinginių balandėliai puode
Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
Jautienos troškinys su raugintais agurkais
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
DARŽOVIŲ IR KIAULIENOS TROŠKINYS
Uzbekiškas plovas su vištiena