Durniukai su grybų padažu

Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Bulvių patiekalų receptai


Durniukai su grybų padažu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Bulvės: 1 kg
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Bulvių krakmolas: 2 šaukštai
  • Druska: pagal skonį
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Šoninė: 100 g
  • Grybai (pievagrybiai ar miško grybai): 200 g
  • Grietinėlė (30% riebumo): 200 ml
  • Alyvuogių aliejus arba sviestas: 2 šaukštai
  • Pipirai: pagal skonį
  • Žalumynai (krapai, petražolės): pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Bulvių paruošimas: nulupkite bulves ir sutarkuokite smulkia tarka.

2. Nuspauskite perteklinį skystį, palikdami šiek tiek drėgmės.

3. Tešlos paruošimas: į tarkuotas bulves įmuškite kiaušinį, įberkite bulvių krakmolo ir druskos pagal skonį.

4. Gerai išmaišykite, kol gausite vienalytę masę.

5. Durniukų formavimas: iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus, maždaug graikinio riešuto dydžio.

6. Virimas: užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens. Sudėkite durniukus į verdantį vandenį ir virkite apie 15 minučių, kol jie iškils į paviršių ir taps minkšti. Išimkite juos su kiaurasamčiu ir palikite nuvarvėti.

7. Padažo paruošimas: Svogūnų ir šoninės kepimas: smulkiai supjaustykite svogūną ir šoninę.

8. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų arba sviestą, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos.

9. Grybų pridėjimas: supjaustykite grybus ir pridėkite juos į keptuvę su svogūnais ir šonine.

10. Kepkite, kol grybai suminkštės ir išgaruos išsiskyręs skystis.

11. Grietinėlės pridėjimas: supilkite grietinėlę į keptuvę, gerai išmaišykite ir leiskite padažui užvirti.

12. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio.

13. Patiekimas: durniukus sudėkite į lėkštes ir užpilkite paruoštu grybų padažu.

14. Pabarstykite smulkintais žalumynais ir patiekite karštus.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook