Saldžiųjų bulvių kukuliai - virtinukai

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai


Saldžiųjų bulvių kukuliai - virtinukai

Paskelbė:

Ingredientai

  • Saldžiosios bulvės: 3 vidutinio dydžio
  • Kvietiniai miltai: ½ puodelio
  • Bulvių krakmolas: ½ puodelio
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Tarkuotas parmezano sūris: pagal skonį
  • Lydytas sviestas: patiekimui
  • Šviežios žolelės: patiekimui


Recepto paruošimas

1. Paruoškite saldžiąsias bulves: nulupkite jas ir supjaustykite mažais gabalėliais.

2. Pabarstykite lengvai druska.

3. Kepkite bulves: įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.

4. Sudėkite bulvių gabalėlius į kepimo skardą ir kepkite apie 30 minučių, kol jos suminkštės.

5. Sutrinkite bulves: iškepusias bulves dar šiltas pertrinkite per bulvių spaustuvą arba sutrinkite šakute iki vientisos masės.

6. Palikite atvėsti.

7. Paruoškite tešlą: atvėsusioje bulvių masėje įmuškite kiaušinį, suberkite kvietinius miltus, bulvių krakmolą, druską ir pipirus pagal skonį. Gerai išminkykite, kol tešla taps vientisa ir nelipni.

8. Formuokite kukulius: drėgnomis rankomis formuokite nedidelius, vienodo dydžio kukuliukus.

9. Virimas: užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens.

10. Atsargiai sudėkite kukulius į verdantį vandenį. Kai jie iškils į paviršių, virkite dar apie 2 minutes.

11. Patiekimas: išvirusius kukulius išimkite iš vandens ir nusausinkite. Patiekite su lydytu sviestu, pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu, šviežiai maltais pipirais ir smulkintomis žolelėmis pagal skonį.

12. Santrauka:Saldžiųjų bulvių kukuliai – tai spalvingas ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis rudens sezonui. Lengvai paruošiami, jie džiugina švelniu skoniu ir universalumu, leidžiančiu derinti su įvairiais padažais ar priedais.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook