Šilkiniai virtų bulvių kukuliai su šoninės padažu

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai


Šilkiniai virtų bulvių kukuliai su šoninės padažu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Bulvės: 6 vidutinio dydžio, su lupena virtos
  • Varškė (9% riebumo): 180 g
  • Kiaušinis: 1 didelis
  • Špinatai: 30 g (švieži arba šaldyti ir atitirpinti)
  • Bulvių krakmolas: 3 šaukštai
  • Kvietiniai miltai: 2 šaukštai
  • Druska: 0,5 šaukštelio
  • Šaltai rūkyta šoninė: 150 g
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Česnakas: 3 skiltelės
  • Grietinėlė (36% riebumo): 190 ml
  • Juodieji pipirai: 0,5 šaukštelio (grūsti)


Recepto paruošimas

1. Bulvių paruošimas: Atvėsusias virtas bulves nulupkite ir sutrinkite bulvių grūstuvu arba pertrinkite per sietelį, kad gautumėte vientisą masę.

2. Tešlos ruošimas: Į bulvių masę įdėkite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite bulvių krakmolą, kvietinius miltus ir druską.

3. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vienalytę tešlą.

4. Špinatų pridėjimas: Smulkiai supjaustykite špinatus ir įmaišykite juos į tešlą, kad jie tolygiai pasiskirstytų.

5. Kukulių formavimas: Drėgnomis rankomis imkite po šaukštą tešlos ir formuokite apvalius kukulius.

6. Kukulių virimas: Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens.

7. Atsargiai sudėkite kukulius į verdantį vandenį nedidelėmis porcijomis, kad jie nesuliptų. Kai kukuliai iškyla į paviršių, virkite juos dar 5 minutes.

8. Išgriebkite kiaurasamčiu ir palikite nuvarvėti.

9. Padažo ruošimas: Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite smulkiai supjaustytą šoninę, kol ji taps traški.

10. Tada pridėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, kepkite, kol svogūnas taps permatomas.

11. Grietinėlės pridėjimas: Į keptuvę supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir grūstais juodaisiais pipirais. Maišydami kaitinkite, kol padažas užvirs ir šiek tiek sutirštės.

12. Patiekimas: Virtus kukulius sudėkite į lėkštes ir užpilkite karštu šoninės padažu. Patiekite iš karto.