Tradicinės vokiškos bulvių salotos

Kategorija: Bulvių patiekalai


Tradicinės vokiškos bulvių salotos

Paskelbė:
15 Sausio 2020
Reikės:

1 kg bulvių,
druskos ir pipirų pagal skonį,
220 g šoninės,
170 g smulkino svogūno,
120 ml sidro acto,
2 šaukštų cukraus,
1 šaukšto „Dižono“ garstyčių,
šviežių petražolių.

  • Bulves su lupena supjaustykite į keturias dalis ar net daugiau, priklausomai nuo bulvių dydžio. Gabalėliai turi būti kąsnio dydžio. Suberkite jas į puodą su verdančiu vandeniu, pasūdykite. Virkite tol, kol šakutė lengvai įsmigs į bulvės gabalėlį, maždaug apie 12-15 minučių.

    • Nupilkite vandenį ir palikite atvėsti tiek, kad būtų dar šiltos. Kol verda bulvės, gabalėliais supjaustykite šoninę ir pakepinkite gilioje keptuvėje, kol ši paruduos ir taps traški. Iš keptuvės išimkite šoninę, tačiau jos riebalus palikite ir suberkite smulkintą svogūną. Kepinkite svogūną ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol jis taps skaidriu ir pradės ruduoti.

    • Tuomet į keptuvę supilkite sidro actą, suberkite cukrų, įdėkite garstyčių bei druskos ir pipirų pagal skonį. Kaitinkite, kol atvirs ir išjunkite viryklę. Į keptuvę suberkite bulves bei šoninę ir viską gerai apmaišykite. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Šios salotos puikiai tiks prie tradicinių vokiškų dešrelių.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: