Šilkiniai bulvių kukuliai su mėtų padažu

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai


Šilkiniai bulvių kukuliai su mėtų padažu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Bulvės: 2 kg
  • Krakmolas: 300 g
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Sviestas: 50 g
  • Grietinėlė: 200 ml
  • Ciberžolė: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Džiovintos mėtos: 1 arbatinis šaukštelis


Recepto paruošimas

1. Bulvių paruošimas: Bulves nuplaukite ir virkite su lupena, kol suminkštės.

2. Po virimo nulupkite ir sutrinkite iki vientisos masės.

3. Tešlos paruošimas: Į šiltą bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą ir druską.

4. Gerai išminkykite, kol tešla taps vientisa ir nelipni.

5. Kukulių formavimas: Iš tešlos formuokite nedidelius kukulius. Jei masė per karšta, naudokite pirštines.

6. Kukulių virimas: Užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens.

7. Įdėkite kukulius ir virkite apie 8 minutes arba kol jie iškils į paviršių. Išimkite ir nusausinkite.

8. Padažo paruošimas: Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite grietinėlę, suberkite ciberžolę, druską, pipirus ir džiovintas mėtas. Maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.

9. Patiekimas: Kukulius patiekite su paruoštu mėtų padažu.

10. Santrauka: Šilkiniai bulvių kukuliai su mėtų padažu – tai gardus ir aromatingas patiekalas, kuris sujungia tradicinius lietuviškus skonius su gaiviu mėtų akcentu. Lengvai paruošiami ir sotūs kukuliai puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook