Bulvės su grybų ir spirgučių padažu
Kategorija: Bulvių patiekalai
Kadangi aš esu dzukė, kad šitaip paruoštos bulvės yra pačios nerealiausios. Pakvimpa visi namai, nuo nerealaus grybų ir spirgučių padažo.
Šį kartą gamindama naudojau baravykus, bet idealiai tiks ir voveraitės.
1. Iš pradžių bulves nuplaukite, sudėkite į puodą, pagardinkite druska, svogūnų laiškais bei krapais. Išvirkite.
2. Padažas: Supjaustykite šoninę mažais gabaliukais. Sudėkite į keptuvę, kaitinkite, kol taps dailios auksinės spalvos.
3. Svogūną su morka nulupkite. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais, o morką sutarkuokite.
4. Daržoves suberkite į keptuvę pas šoninę ir kaitinkite, kol suminkštės.
5. Baravykus nuplaukite, supjaustykite juostelėmis. Suberkite į keptuvę ir pakepinkite maždaug 5 minutes.
6. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol pradeda tirštėti.
7. Suberkite susmulkintus svogūnų laiškus bei krapus, berkite druskos.
8. Padažą pilkite ant išvirtų bulvių, patiekite ir skanaukite!
Šį kartą gamindama naudojau baravykus, bet idealiai tiks ir voveraitės.
Ingredientai
- bulvės: 1 kilogramo
- sūdyta šoninė: 3 plonų juostelių
- svogūnų laiškai: pundelio
- krapai: pundelio
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- grietinėlė: 200 mililitrų
- druska: žiupsnio
- sviestas: 30 gramų
- baravykai: 200 gramų (arba voveraitės)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių bulves nuplaukite, sudėkite į puodą, pagardinkite druska, svogūnų laiškais bei krapais. Išvirkite.
2. Padažas: Supjaustykite šoninę mažais gabaliukais. Sudėkite į keptuvę, kaitinkite, kol taps dailios auksinės spalvos.
3. Svogūną su morka nulupkite. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais, o morką sutarkuokite.
4. Daržoves suberkite į keptuvę pas šoninę ir kaitinkite, kol suminkštės.
5. Baravykus nuplaukite, supjaustykite juostelėmis. Suberkite į keptuvę ir pakepinkite maždaug 5 minutes.
6. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol pradeda tirštėti.
7. Suberkite susmulkintus svogūnų laiškus bei krapus, berkite druskos.
8. Padažą pilkite ant išvirtų bulvių, patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
bulves, sonine, krapai, svogunai, svogunu laiskai, morkos, grietinele, sviestas, druska, baravykai
Bulviniai švilpikai arba šiuškės su spirgučių padažu
Bulvienė su džiovintais grybais
Tradicinės vokiškos bulvių salotos
VOVERAITĖS SU BULVĖMIS
Skaniausias kiaulienos troškinys su kopūstais
Grybai su šonine
Džiovintų grybų - baravykų padažas su grietinėle
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
BULVINUKAI SU GRYBŲ PADAŽU
TROŠKINTI GRYBAI SU ŠONINE IR GRIETINĖLE
LAŠIŠOS SRIUBA
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Džiovintais baravykais įdaryti kiaušiniai
Sūrio sriuba su pievagrybiais
Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
BULVĖS ĮDARYTOS SILKE
SRIUBA SU VOVERAITĖMIS IR RYŽIAIS
Kaimiška žuvienė su ryžiais
UŽKANDIS SU ŠONINE
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Burokėlių mišrainė su lęšiais ir silke
Troškinys su kiauliena, džiovintais baravykais ir raudonuoju vynu
VIŠTIENOS KEPSNYS SU GRYBŲ (PIEVAGRYBIŲ) PADAŽU
Silkė su grybais ir pupelėmis - receptas plinta kaip virusas