Orzotto arba perlinių kruopų kruopainis su džiovintais baravykais
Kategorija: Grybų patiekalai
Kartas nuo karto man taip norisi paimt į rankas kokią kulinarinę knygą ir pasisemti naujų minčių ir idėjų šeimos pietums. Šį kartą mano rankose atsidūrė angliška receptų knyga Gyventi skanu. O akys užkliuvo už orzotto recepto. Tiesą pasakius, pirmą kartą išgirdau šį žodį. Pasirodo, kad orzotto gaminamas labai panašiai kaip risotto, tik kad yra naudojamos perlinėmis kruopomis. Patiekalas gavosi fantastiškai, mums su vyru labai patiko. Tikrai gaminsime ir ateityje šį patiekalą. :)
1. Pirmiausia perlines kruopas užpilame vandeniu ir paliekame per visą naktį išbrinkti.
2. Grybus užpilame verdančiu vandeniu ir taip pat paliekame per visą naktį.
3. Po to kruopas gerai nuplauname ir nusausiname.
4. Grybus nukošiame, bet sultinio neišpilame. Perplauname ir smulkiai supjaustome.
5. Tada svogūnus taip pat smulkiai supjaustome.
6. Įkaitintoje keptuvėje, svieste pakepiname svogūnus, sudedame grybus ir pakepiname. Pagardiname druska bei pipirais.
7. Į tą pačią keptuvę su svogūnais ir grybais sudedame kruopas ir pakepiname vis pamaišydami. Į kruopas po truputį pilame grybų nuovirą, kai jį sugers, pilame daržovių sultinį. Šitaip virdamos kruopos sugers visą skystį ir pilnai išvirs.
8. Išvirusį orzotto gardiname sūriu, čiobrelio šakele ir patiekiame. Skanaujame!
Ingredientai
- perlinės kruopos: 250 gramų
- džiovinti baravykai: 30-40 gramų (galima ir daugiau)
- svogūnai: 2 dideli
- grybų nuoviras: 375 mililitrų
- daržovių sultinys: 250 gramų
- sviestas: 20 gramų
- "Džiugo" sūris: kelių saujų (arba kitas fermentinis sūris)
- druska
- šviežiai malti pipirai
- čiobrelios šakelės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia perlines kruopas užpilame vandeniu ir paliekame per visą naktį išbrinkti.
2. Grybus užpilame verdančiu vandeniu ir taip pat paliekame per visą naktį.
3. Po to kruopas gerai nuplauname ir nusausiname.
4. Grybus nukošiame, bet sultinio neišpilame. Perplauname ir smulkiai supjaustome.
5. Tada svogūnus taip pat smulkiai supjaustome.
6. Įkaitintoje keptuvėje, svieste pakepiname svogūnus, sudedame grybus ir pakepiname. Pagardiname druska bei pipirais.
7. Į tą pačią keptuvę su svogūnais ir grybais sudedame kruopas ir pakepiname vis pamaišydami. Į kruopas po truputį pilame grybų nuovirą, kai jį sugers, pilame daržovių sultinį. Šitaip virdamos kruopos sugers visą skystį ir pilnai išvirs.
8. Išvirusį orzotto gardiname sūriu, čiobrelio šakele ir patiekiame. Skanaujame!
Raktažodžiai:
baravykai, perlines kruopos, kruopos, svogunai, suris, druska, pipirai, ciobrelis, darzoviu sultinys
Perlinių kruopų košė su bulvių tarkiais
Pieniška perlinių kruopų sriuba
Karšta perlinių kruopų ir pievagrybių mišrainė
Orkaitėje kepta žuvis su perlinėmis kruopomis, svogūnais ir pievagrybiais
Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR DARŽOVĖMIS
Grikių blynai su baravykais
žuvienė su perlinėmis kruopomis
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio
Sorų kruopų košė su moliūgais
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Veršienos guliašas su džiovintais baravykais ir pilno grūdo spagečiais
Grybų sriuba su miežinėmis kruopomis
PERLINIŲ KRUOPŲ SRIUBA SU VIŠTIENA
“Pagerinta” perlinių kruopų košė
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Grybų sriuba su sorų kruopomis
Avinžirnių ir orzo makaronų salotos su saulėje džiovintais pomidorais
Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis
Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis
Greitai pagaminami spelta makaronai su šparagais ir sūriu (be mėsos)