Kuskusas su miško grybais
Kategorija: Grybų patiekalai
Ingredientai:
Svogūną bei česnaką smulkiai supjaustome.
Kuskusą supilame į dubenį, beriame dašio prieskonius, truputį druskos, pusę šaukštelio čiobrelių iš užpilame 2 stiklinėm verdančio vandens. Šaukštu pamaišome, kad prieskoniai pasiskirstytų ir uždengiame.
Grybus nuvalome, nuplauname ir supjaustome (mažesnius grybus paliekame nepjaustytus). Į puodą su pasūdytu vandeniu sudedame grybus ir verdame apie 20 minučių (po užvirimo 15 minučių). Apvirtus grybus nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir aliejumi ir sudedame smulkintą svogūną bei česnaką, kuriuos kepame apie 3 minutes. Sudedame grybus, lauro lapą, likusius čiobrelius, truputį druskos ir pipirų ir ant silpnos ugnies kepame apie 5 minutes. Iškepus grybams, supilame grietinėlę, sudedame smulkintas petražoles ir dar minutę kaitiname.
Į lėkštę dedame kuskuso ir ant viršaus dedame keptus grybus.
- stiklinė kuskuso
- 300g įvairių miško grybų
- 50ml grietinėlės
- 1 v.š. sviesto
- 2 v.š. aliejaus
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 0,25 a.š. dašio
- 1 a.š. šviežių čiobrelių
- 20g šviežių petražolių
- 1 lauro lapas
- druska ir pipirai
Svogūną bei česnaką smulkiai supjaustome.
Kuskusą supilame į dubenį, beriame dašio prieskonius, truputį druskos, pusę šaukštelio čiobrelių iš užpilame 2 stiklinėm verdančio vandens. Šaukštu pamaišome, kad prieskoniai pasiskirstytų ir uždengiame.
Grybus nuvalome, nuplauname ir supjaustome (mažesnius grybus paliekame nepjaustytus). Į puodą su pasūdytu vandeniu sudedame grybus ir verdame apie 20 minučių (po užvirimo 15 minučių). Apvirtus grybus nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir aliejumi ir sudedame smulkintą svogūną bei česnaką, kuriuos kepame apie 3 minutes. Sudedame grybus, lauro lapą, likusius čiobrelius, truputį druskos ir pipirų ir ant silpnos ugnies kepame apie 5 minutes. Iškepus grybams, supilame grietinėlę, sudedame smulkintas petražoles ir dar minutę kaitiname.
Į lėkštę dedame kuskuso ir ant viršaus dedame keptus grybus.
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Omletas su bulvėmis ir grybais
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
Pomidorų sriuba su kukulaičiais
Baravykų sriuba
Trinta česnakų ir morkų sriuba
Bulvių pyragas su grybais
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Vištienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Vištienos skrandukai prie alaus
Kiaušinius dažome natūraliai
Grybų padažas
Koldūnuai su grybais ir bulvių koše.
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais
Makaronai su Bolonese padažu