Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai

Kategorija: Blynai / Bulvių patiekalai


Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai

Paskelbė:
Vafliai neprivalo būti saldūs, jie gali būti tiek sūrūs, tiek valgomi su pačiais įvairiausiais priedais. Juos galite gardinti: lašiša, šonine, kiaušiniu, daržovėmis, grietine arba paskaninti patinkančiu padažu.



Ingredientai



  • Vafliams:

    • bulvės: 430 gramų
    • jaunos ir neperaugusios cukinijos: 1 (sutarkuotos ir nuspaustos masės svoris buvo 140 gramų)
    • svogūnai: 1 (100 gramų)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • kiaušiniai: 2 (maži)
    • tarkuotas mocarelos sūris: 90 gramų (arba kitas mėgstamas fermentinis sūris)
    • šviežios petražolės arba krapai: 1 saujos (nėra būtina)
    • bulvių krakmolas: 45 gramų (arba kiek daugiau miltų)
    • druska
    • bulvių prieskoniai
  • Padažui:

    • nedideli pievagrybiai: 200 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 100 mililitrų
    • vanduo: 30 mililitrų
    • šviežios petražolės arba krapai: pagal skonį (nėra būtina)
    • prieskoniai: pagal skonį
    • sviestas: 70 gramų

  • Patiekimui:

    • rūkyta lašiša: pagal skonį (nėra būtina)


Recepto paruošimas




1. Pirmiausia cukinijas nuplauname ir sutarkuojame burokinės tarkos pagalba, apibarstome vienu šaukšteliu druskos, permaišome bei paliekame maždaug 30 minučių pastovėti.
2. Po to cukinijas gerai nuspaudžiame, kad liktų tik sausa masė.
3. Tuomet nuskutame bulves.
4. Bulves sutarkuojame burokine tarka, nusunkiame tiek išsiskyrusio skysčio, kiek tik yra įmanoma.
5. Svogūną sutarkuojame arba itin smulkiai supjaustome.
6. Dedame cukinijas, bulves, svogūnus į dubenį, įmušame kiaušinius, įdedame sutarkuotą sūrį, susmulkintą česnaką, susmulkintus žalumynus, beriame druską, prieskonius, krakmolą ir viską gerai išmaišome.
7. Įkaitiname vaflių keptuvę ir patepame aliejumi, įdedame masės, atsargiai paskleidžiame ir uždarome vaflinę.
8. Kepame maždaug 5-7 minutes, kol gražiai apskrunda (kiekviena vaflinė kepa kiek skirtingai, tad būtinai stebime kepimo procesą).
9. Iškepusius atsargiai išimame mentele.
10. Patiekiame su grybų padažu ir, jeigu patinka, juostele rūkytos lašišos. Arba galima patiekti tik su grietine arba natūraliu jogurtu.
11. Padažo gamyba: Pievagrybius nuplauname, supjaustome ir apkepiname svieste.
12. Supilame grietinėlę, vandenį, maišydami pakaitiname, kol ims burbuliuoti, pagardiname prieskoniais, susmulkintais krapais ir išmaišome. Skanaus!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook