Virtų bulvių cepelinai su manais
Kategorija: Bulvių patiekalai
Šitaip gaminami cepelinai gaunasi minkštučiai bei labai labai gardūs! Man pačiai jie visiškai primena mokyklos laikus, kai būdavo patiekiami valgykloje. Tokiems cepelinams pagaminti nereikia daug laiko bei jie itin greitai išverda.
1. Iš pradžių bulves išverdame pasūdytame vandenyje, išvirus nupilame vandenį, nugariname bei sugrūdame. Atvėsiname.
2. Tuomet į atvėsusias bulves įdedame manų kruopas, krakmolą, druską bei viską gerai išminkome. Padedame tešlą į šalį, kol pasiruošime įdarą.
3. Įdaras: Mėsą sumalame, įdedame smulkintų, pakepintų svogūnų, druskos, prieskonių, įpilame sultinio bei gerai išmaišome.
4. Tada iš bulvių masės darome paplotėlius, ant jų vidurio dedame paruošto mėsos įdaro bei formuojame cepelinus.
5. Po to cepelinus dedame į verdantį pasūdytą vandenį bei verdame maždaug 8-10 minutes (virimo laikas priklausys nuo pasigamintų cepelinų dydžio).
6. Patiekiame su pakepintais svogūnais, šonine (aš dar pati įdėjau pievagrybių bei krapų) ir grietinėle arba grietine. Skanaujame!
Ingredientai
- Tešlai:
- virtos bulvės: 500 gramų
- sausos manų kruopos: 50 gramų
- bulvių krakmolas: 50 gramų
- druska: šiek tiek
- Įdarui:
- mėsa: 200 gramų (virta vištiena, kiauliena ar kita)
- svogūnai: 1 (mažo)
- sultinys: 20 gramų (to, kuriame virė mėsa)
- druska
- prieskoniai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių bulves išverdame pasūdytame vandenyje, išvirus nupilame vandenį, nugariname bei sugrūdame. Atvėsiname.
2. Tuomet į atvėsusias bulves įdedame manų kruopas, krakmolą, druską bei viską gerai išminkome. Padedame tešlą į šalį, kol pasiruošime įdarą.
3. Įdaras: Mėsą sumalame, įdedame smulkintų, pakepintų svogūnų, druskos, prieskonių, įpilame sultinio bei gerai išmaišome.
4. Tada iš bulvių masės darome paplotėlius, ant jų vidurio dedame paruošto mėsos įdaro bei formuojame cepelinus.
5. Po to cepelinus dedame į verdantį pasūdytą vandenį bei verdame maždaug 8-10 minutes (virimo laikas priklausys nuo pasigamintų cepelinų dydžio).
6. Patiekiame su pakepintais svogūnais, šonine (aš dar pati įdėjau pievagrybių bei krapų) ir grietinėle arba grietine. Skanaujame!
Raktažodžiai:
vistiena, kiauliena, cepelinai, manai, bulves, virtos bulves, virtu bulviu cepelinai, manu kruopos
Žemaičių blynai ri cepakai
KĖDAINIŲ BLYNAI
Bulvių pyragėliai
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
BULVIŲ KUKULIAI SU KEPENĖLĖMIS
VIRTŲ BULVIŲ KUKULIUKAI
Bulviniai kukuliai
Virtų bulvių cepelinai
Virtų bulvių cepelinai
Kopūstais įdaryti bulvių kotletukai
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)
Bulviniai suktinukai su grybais
Blyneliai su mėsa
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
BULVIŲ UŽKEPĖLĖ SU MĖSOS KUKULIUKAIS
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
Šernienos guliašas
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
ČENAKAI SU KIAULIENA
Orkaitėje kepti kotletai su daržovių padažu
VARŠKĖS IR MANŲ KRUOPŲ KUKULIAI
Bulvių kroketai su varške ir sūriu