Suomiškos bulvių salotos

Kategorija: Bulvių patiekalai / Salotos, mišrainės


Suomiškos bulvių salotos

Paskelbė:
06 Vasario 2022
Šios salotos yra gaminamos nesudėtingai, tik reikia žiūrėti, kad bulvės nebūtų miltingos (su jomis salotos būtų sausos, o bulvių kubeliai neišlaikytų savo formos), agurkai - saldžiarūgščiai ir skanūs (rauginti čia netinka), o svogūnas - raudonas (geltonas yra pernelyg aštrus). 



Ingredientai



  • nemiltingos bulvės: 5 nemažų
  • saldžiarūgščiai marinuoti agurkai: 2
  • obuoliai: 1 nedidelio
  • raudonieji svogūnai: 1 mažo
  • kaparėliai: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • grietinė: 2-4 valgomųjų šaukštų
  • majonezas: 2-4 valgomųjų šaukštų
  • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto 
  • actas ir/ar citrinos sultys: 1-2 arbatinių šaukštelių
  • druska, cukrus ir grūsti pipirai (geriau baltieji): pagal skonį 


Recepto paruošimas




1. Pirmiausiai bulves kruopščiai nuplauname ir išverdame su lupenomis. Paliekame, kad visiškai atvėstų.
2. Svogūną susmulkiname, apšlakstome actu ir paliekame, kad šiek tiek pasimarinuotų (aš papildomai jį pabarsčiau druska ir patryniau pirštais, kad suminkštėtų).
3. Atvėsusias bulves nulupame ir supjaustome kubeliais.
4. Susmulkiname marinuotus agurkus ir nuluptą obuolį be sėklalizdžių.
5. Suberiame pamarinuotą svogūną ir kaparėlius.
6. Į dubenį su susmulkintais ingredientais dedame po 2 valgomuosius šaukštus grietinės ir majonezo, garstyčių, acto/ citrinos sulčių, pipirų, lengvai pasaldiname ir pasūdome. Išmaišome. Jeigu salotos atrodo sausos, papildomai įdedame grietinės ir/ ar majonezo, jeigu reikia, įberiame daugiau prieskonių. Vėl išmaišome, paragaujame ir t.t. - tol, kol salotos bus jūsų skonio.
7. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 1 valandai, kad atšaltų ir susistovėtų.
8. Salotas patiekiame prie virtų ar apkeptų pieniškų dešrelių arba prie kitokių mėsos ar žuvies patiekalų. Jas gardu valgyti ir pačias vienas, užkandant duonos riekele.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: