Suomiškos bulvių salotos
Kategorija: Bulvių patiekalai / Salotos, mišrainės
Šios salotos yra gaminamos nesudėtingai, tik reikia žiūrėti, kad bulvės nebūtų miltingos (su jomis salotos būtų sausos, o bulvių kubeliai neišlaikytų savo formos), agurkai - saldžiarūgščiai ir skanūs (rauginti čia netinka), o svogūnas - raudonas (geltonas yra pernelyg aštrus).
1. Pirmiausiai bulves kruopščiai nuplauname ir išverdame su lupenomis. Paliekame, kad visiškai atvėstų.
2. Svogūną susmulkiname, apšlakstome actu ir paliekame, kad šiek tiek pasimarinuotų (aš papildomai jį pabarsčiau druska ir patryniau pirštais, kad suminkštėtų).
3. Atvėsusias bulves nulupame ir supjaustome kubeliais.
4. Susmulkiname marinuotus agurkus ir nuluptą obuolį be sėklalizdžių.
5. Suberiame pamarinuotą svogūną ir kaparėlius.
6. Į dubenį su susmulkintais ingredientais dedame po 2 valgomuosius šaukštus grietinės ir majonezo, garstyčių, acto/ citrinos sulčių, pipirų, lengvai pasaldiname ir pasūdome. Išmaišome. Jeigu salotos atrodo sausos, papildomai įdedame grietinės ir/ ar majonezo, jeigu reikia, įberiame daugiau prieskonių. Vėl išmaišome, paragaujame ir t.t. - tol, kol salotos bus jūsų skonio.
7. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 1 valandai, kad atšaltų ir susistovėtų.
8. Salotas patiekiame prie virtų ar apkeptų pieniškų dešrelių arba prie kitokių mėsos ar žuvies patiekalų. Jas gardu valgyti ir pačias vienas, užkandant duonos riekele.
Ingredientai
- nemiltingos bulvės: 5 nemažų
- saldžiarūgščiai marinuoti agurkai: 2
- obuoliai: 1 nedidelio
- raudonieji svogūnai: 1 mažo
- kaparėliai: 2-3 valgomųjų šaukštų
- grietinė: 2-4 valgomųjų šaukštų
- majonezas: 2-4 valgomųjų šaukštų
- garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
- actas ir/ar citrinos sultys: 1-2 arbatinių šaukštelių
- druska, cukrus ir grūsti pipirai (geriau baltieji): pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausiai bulves kruopščiai nuplauname ir išverdame su lupenomis. Paliekame, kad visiškai atvėstų.
2. Svogūną susmulkiname, apšlakstome actu ir paliekame, kad šiek tiek pasimarinuotų (aš papildomai jį pabarsčiau druska ir patryniau pirštais, kad suminkštėtų).
3. Atvėsusias bulves nulupame ir supjaustome kubeliais.
4. Susmulkiname marinuotus agurkus ir nuluptą obuolį be sėklalizdžių.
5. Suberiame pamarinuotą svogūną ir kaparėlius.
6. Į dubenį su susmulkintais ingredientais dedame po 2 valgomuosius šaukštus grietinės ir majonezo, garstyčių, acto/ citrinos sulčių, pipirų, lengvai pasaldiname ir pasūdome. Išmaišome. Jeigu salotos atrodo sausos, papildomai įdedame grietinės ir/ ar majonezo, jeigu reikia, įberiame daugiau prieskonių. Vėl išmaišome, paragaujame ir t.t. - tol, kol salotos bus jūsų skonio.
7. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 1 valandai, kad atšaltų ir susistovėtų.
8. Salotas patiekiame prie virtų ar apkeptų pieniškų dešrelių arba prie kitokių mėsos ar žuvies patiekalų. Jas gardu valgyti ir pačias vienas, užkandant duonos riekele.
Raktažodžiai:
salotos, bulves, suomiskos salotos, bulviu salotos, salotos su bulvemis, suomiski patiekalai
VOKIŠKA BULVIŲ MIŠRAINĖ
SILKĖS SALOTOS SU KELMUČIAIS
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Cezario salotos su krevetėmis
Lenkiškos silkių ir bulvių salotos
SALOTOS SU FETA SŪRIU
Krevečių Ir Bulvių Salotos
DARŽOVIŲ SALOTOS SU TUNU IR AGUONŲ UŽPILU
Tradicinės vokiškos bulvių salotos
Olivjė salotos, arba įmantresnė bulvių mišrainė
Portugališkas keptų bulvių receptas
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
Gaivios salotos su pankoliu ir avokadu
KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS
TUNO SALOTOS SU SKREBUČIAIS
TINGINIŲ SUŠI ARBA "SUŠIŲ" MIŠRAINĖ
POMIDORŲ, PIEVAGRYBIŲ IR PORŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
TUNO SALOTOS (SU SVIESTINĖMIS SALOTOMIS)
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
KRABŲ LAZDELIŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ) SU POMIDORU
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
KLASIKINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
Omletas su bulvėmis ir grybais