UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU

Kategorija: Bulvių patiekalai


UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU

Paskelbė:
29 Kovo 2019
  • Tešlai (1-as variantas):
    • kiaušiniai: 1
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 200 mililitrų
    • miltai: ~500 gramų
    • druska: žiupsnelio
  •  Tešlai (2-as variantas):
    • šiltas vanduo: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • 9% actas: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: ~400-500 gramų
    • druska: žiupsnelio
  •  Įdarui:
    • bulvės: pagal skonį
    • svogūnai: 1
    • sviestas: šiek tiek (kepimui)
    • fermentinis sūris
    • druska
    • pipirai
  1. Tešla (1-as variantas): Iš išvardintų ingredientų išminkome tešlą, miltus berdamos po truputį, kad nesigautų labai kieta tešla. Tuomet paruoštą tešlą paliekame pastovėti maždaug pusvalandį.
  2. Tešla (2-as variantas): Iš visų išvardintų ingredientų išminkome tešlą, miltus berdamos po truputį, kad nesigautų labai kieta tešla. Tada paruoštą tešlą paliekame pastovėti maždaug 60 minučių.
  3. Įdaras: Išvirtas bulves sugrūdame. Įdedame smulkiai supjaustytą bei svieste apkeptą svogūną, stambiai sutarkuotą sūrį, įberiame druskos ir pipirų bei viską gerai išmaišome.
  4. Po to iškočiojame tešlą, išspaudžiame apskritimus, uždedame po vieną šaukštelį įdaro, užlenkiame bei užspaudžiame kraštelius.
  5. Paskui pasiruoštus virtinius verdame pasūdytame vandenyje maždaug 10-15 minučių. Virtinius patiame su grietine, tirpintu sviestu arba spirgučiais. Mėgaujamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: