UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
Kategorija: Bulvių patiekalai
- Tešlai (1-as variantas):
- kiaušiniai: 1
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- vanduo: 200 mililitrų
- miltai: ~500 gramų
- druska: žiupsnelio
- Tešlai (2-as variantas):
- šiltas vanduo: 1 stiklinės
- kiaušiniai: 1
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- 9% actas: 1 valgomojo šaukšto
- miltai: ~400-500 gramų
- druska: žiupsnelio
- Įdarui:
- bulvės: pagal skonį
- svogūnai: 1
- sviestas: šiek tiek (kepimui)
- fermentinis sūris
- druska
- pipirai
- Tešla (1-as variantas): Iš išvardintų ingredientų išminkome tešlą, miltus berdamos po truputį, kad nesigautų labai kieta tešla. Tuomet paruoštą tešlą paliekame pastovėti maždaug pusvalandį.
- Tešla (2-as variantas): Iš visų išvardintų ingredientų išminkome tešlą, miltus berdamos po truputį, kad nesigautų labai kieta tešla. Tada paruoštą tešlą paliekame pastovėti maždaug 60 minučių.
- Įdaras: Išvirtas bulves sugrūdame. Įdedame smulkiai supjaustytą bei svieste apkeptą svogūną, stambiai sutarkuotą sūrį, įberiame druskos ir pipirų bei viską gerai išmaišome.
- Po to iškočiojame tešlą, išspaudžiame apskritimus, uždedame po vieną šaukštelį įdaro, užlenkiame bei užspaudžiame kraštelius.
- Paskui pasiruoštus virtinius verdame pasūdytame vandenyje maždaug 10-15 minučių. Virtinius patiame su grietine, tirpintu sviestu arba spirgučiais. Mėgaujamės!
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Pica su voveraitėmis
Žuvies kotletai su kiaulienos šoninės ir baravykų įdaru
Virtiniai su žąsienos įdaru
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Labai skanios spurgos
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Kiaušinius dažome natūraliai
Migdolų pyragas su uogiene
Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Lietinių kąsneliai su lašišomis
Lietiniai su avokadais
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Virtinukai su grybų įdaru
Rūkytos lašišos ir krapų apkepas
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
ŽEMAITIŠKI BLYNAI KITAIP (SU VOVERAITĖMIS)
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena