LENGVAS BULVIŲ IR PIEVAGRYBIŲ APKEPAS

Kategorija: Grybų patiekalai / Apkepai / Bulvių patiekalai


LENGVAS BULVIŲ IR PIEVAGRYBIŲ APKEPAS

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • bulvių: 700 gramų
    • pievagrybių: 400 gramų
    • svogūnų: 1
    • fermentinio sūrio: 100 gramų
    • pieno: 1 stiklinės
    • kiaušinių: 2
    • druskos
    • pipirų
    • čiobrelių: 1 šaukštelio
  1. Iš pradžių nuskustas bulves supjaustome griežinėliais, o juos padaliname dar į dvi arba keturias dalis. Suberiame į verdantį sūrų vandenį bei verdame maždaug 5-7 minutes.
  2. Tuomet pievagrybius nuplauname bei perpjauname į keturias dalis. Apkepame svieste su druska, pipirais bei smulkiai supjaustytu svogūnu.
  3. Tada kepimo indą ištepame sviestu. Sluoksniuojame nusunktas bulves su pakeptais grybais taip, kad viršuje liktų bulvės.
  4. Užberiame sutarkuoto sūrio. Pieną išplakame su kiaušiniais, druska bei čiobreliais. Plakinį užpilame ant apkepo viršaus.
  5. Po to kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: