LENGVAS BULVIŲ IR PIEVAGRYBIŲ APKEPAS
Kategorija: Grybų patiekalai / Apkepai / Bulvių patiekalai
- bulvių: 700 gramų
- pievagrybių: 400 gramų
- svogūnų: 1
- fermentinio sūrio: 100 gramų
- pieno: 1 stiklinės
- kiaušinių: 2
- druskos
- pipirų
- čiobrelių: 1 šaukštelio
- Iš pradžių nuskustas bulves supjaustome griežinėliais, o juos padaliname dar į dvi arba keturias dalis. Suberiame į verdantį sūrų vandenį bei verdame maždaug 5-7 minutes.
- Tuomet pievagrybius nuplauname bei perpjauname į keturias dalis. Apkepame svieste su druska, pipirais bei smulkiai supjaustytu svogūnu.
- Tada kepimo indą ištepame sviestu. Sluoksniuojame nusunktas bulves su pakeptais grybais taip, kad viršuje liktų bulvės.
- Užberiame sutarkuoto sūrio. Pieną išplakame su kiaušiniais, druska bei čiobreliais. Plakinį užpilame ant apkepo viršaus.
- Po to kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Skanaujame!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Omletas su bulvėmis ir grybais
KOPŪSTŲ APKEPAS
BULVIŲ APKEPAS SU SŪRIU
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Kiaušinius dažome natūraliai
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
RŪKYTOS ŽUVIES IR PIEVAGRYBIŲ MIŠRAINĖ
BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
PRANCŪZIŠKAS (DAUPHINOIS) BULVIŲ APKEPAS
Cukinijų ir feta sūrio apkepas su ryžių plutele
KALAKUTIENOS DEŠRELĖS SU KOPŪSTAIS