Voveraičių tarta - pyragas su vištiena
Kategorija: Grybų patiekalai
Tokią tartą esu gaminusi su marinuotomis voveraitėmis - nuostabiai irgi gaunasi, reikia tik jas gerai perplauti nuo marinato. Su visais kitais mėgstamais grybais ne ką prasčiau, pakepiname juos prieš dėdami į įdarą, gausis puikiai. Tarkime baravykų ir brie tarta yra fantastiško skonio. Bet šį kartą apie voveraičių tartą su vištiena.
Jeigu gamindami nenaudosite vištienos, tai gausis puiki vegetariška tarta!
Gaminant buvo naudojama 18 centimetrų atsegama forma. Galite naudoti ir 26 centimetrų tartos formą, tada mūsų tarta gausis tiesiog žemesnė, čia jau kaip labiau norisi.
1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę iškepame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
2. Tada voveraites pakepiname su sviestu, kol išgaruoja skystis (didesnes voveraites kiek pasmulkiname).
3. Tuomet susmulkintą svogūną pakepiname su šiek tiek sviesto, iki šis tampa minkštas. Sumaišome su voveraitėmis, smulkinta vištiena ir sūriu.
4. Kepimo formą išklojame tartos tešla, uždengiame su kepimo popieriumi ir pripilame pupų (naudoju daugkartinius keramikinius rutuliukus “žirnius”) ir kepame kaip nurodyta recepte čia.
5. Po to ant apkepto tartos pagrindo sudedame paruoštą įdarą (voveraitės, vištiena, svogūnas, sūris).
6. Kiaušinius išplakame su grietinėle iki vientisos masės. Pagal savo skonį pagardiname šviežiais čiobreliais, druska ir pipirais, beriame žiupsnelį muskato ir šiuo mišiniu užpilame tartą.
7. Viską kepame maždaug 30-40 minučių (orkaitė - 180 laipsnių temperatūros) iki tarta gražiai parus.
8. Tartą tiekiame arba šiltą, arba šaltą, su salotomis arba kaip užkandį prie vyno. Lepinamės!
Jeigu gamindami nenaudosite vištienos, tai gausis puiki vegetariška tarta!
Gaminant buvo naudojama 18 centimetrų atsegama forma. Galite naudoti ir 26 centimetrų tartos formą, tada mūsų tarta gausis tiesiog žemesnė, čia jau kaip labiau norisi.
Ingredientai
- tartos pagrindas
- vištienos krūtinėlė: ~200-250 gramų (0,5 krūtinėlės)
- svogūnai: 1
- voveraitės: kelių saujų
- tarkuotas Gouda sūris: 100 gramų (arba kitas mėgstamas)
- kiaušiniai: 3 dideli (arba 4 mažesni)
- liesa grietinėlė: 200 mililitrų
- šviežias čiobrelis
- druska
- pipirai
- muskatas: žiupsnio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę iškepame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
2. Tada voveraites pakepiname su sviestu, kol išgaruoja skystis (didesnes voveraites kiek pasmulkiname).
3. Tuomet susmulkintą svogūną pakepiname su šiek tiek sviesto, iki šis tampa minkštas. Sumaišome su voveraitėmis, smulkinta vištiena ir sūriu.
4. Kepimo formą išklojame tartos tešla, uždengiame su kepimo popieriumi ir pripilame pupų (naudoju daugkartinius keramikinius rutuliukus “žirnius”) ir kepame kaip nurodyta recepte čia.
5. Po to ant apkepto tartos pagrindo sudedame paruoštą įdarą (voveraitės, vištiena, svogūnas, sūris).
6. Kiaušinius išplakame su grietinėle iki vientisos masės. Pagal savo skonį pagardiname šviežiais čiobreliais, druska ir pipirais, beriame žiupsnelį muskato ir šiuo mišiniu užpilame tartą.
7. Viską kepame maždaug 30-40 minučių (orkaitė - 180 laipsnių temperatūros) iki tarta gražiai parus.
8. Tartą tiekiame arba šiltą, arba šaltą, su salotomis arba kaip užkandį prie vyno. Lepinamės!
Raktažodžiai:
tartos pagrindas, vistienos krutinele, svogunai, vistiena, voveraites, suris, kiausiniai, grietinele, ciobrelis, druska, pipirai, muskatas
Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Soti mišrainė su vištiena
SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA
Kreminė vištiena su grybais
Vištienos krūtinėlė majoneze
Greitai pagaminami vištienos kepsneliai su sūriu orkaitėje
Prancūziško batono bokšteliai su vištienos krūtinėle
Vištienos krūtinėlė orkaitėje
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su grybais, sviestu, baltuoju vynu ir čiobreliais
Neparodiai gardžios rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys
Įdaryta vištiena su ūsuotais grybais sluoksniuotoje tešloje pagal Oliverį
Pupelių sriuba su vištiena
MAKARONAI SU VIŠTIENA KREMINIAME TIKKA PADAŽE
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
Vištienos krūtinėlė su špinatais
Vištienos salotos su ananasais, kukurūzais ir agurkais
Greita vištienos krūtinėlės mišrainė su agurkais, kiaušiniais, kumpiu ir sūriu
Vištiena bazilikų ir pomidorų padaže
Įdaryta vištos krūtinėlė su morkų įdaru
Traškus vištienos kepsnys