Keptų grybų salotos su lazdynų riešutais
Kategorija: Grybų patiekalai / Salotos, mišrainės
Tai salotos iš "karo lauko". Šitos yra tikrai sensacingos. Jos gal ir ne taip greitai pagaminamos, bet pirmos dingsta nuo stalo. Išbandykite ir jūs.
1. Iš pradžių grybus supjaustykite plonomis riekelėmis ir pakepkite aliejuje kol taps gražiai auksiniai.
2. Sudėkite keptus grybus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
3. Riešutus pakepkite orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros maždaug 10-12 minučių. Nuvalykite.
4. Ingredientus skirtus padažui, išskyrus aliejų, susmulkinkite visus kartu su trintuvu.
5. Aliejų supilkite jau į susmulkintą masę.
6. Į salotine sudėkite lapus, suberkite džiūvėsėlius, riešutus ir sudėliokite grybus
7. Ant viršaus užpilkite padažo ir mėgaukitės!
Ingredientai
- gražūs švieži baravykai, pievagrybiai (šaldyti irgi tinka): 10-12
- lazdynų riešutai: 100 gramų
- džiūvėsėliai salotoms
- mažieji špinatai
- aliejus: grybų kepimui
- Padažui:
- petražolių lapeliai: 100 gramų
- česnakas: 1 nedidelės skiltelės
- auksaspalvis sirupas: 1 valgomojo šaukšto
- citrinos sultys: iš 1 vieneto
- aliejus: 100 mililitrų
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių grybus supjaustykite plonomis riekelėmis ir pakepkite aliejuje kol taps gražiai auksiniai.
2. Sudėkite keptus grybus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
3. Riešutus pakepkite orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros maždaug 10-12 minučių. Nuvalykite.
4. Ingredientus skirtus padažui, išskyrus aliejų, susmulkinkite visus kartu su trintuvu.
5. Aliejų supilkite jau į susmulkintą masę.
6. Į salotine sudėkite lapus, suberkite džiūvėsėlius, riešutus ir sudėliokite grybus
7. Ant viršaus užpilkite padažo ir mėgaukitės!
Raktažodžiai:
baravykai, salotos, grybai, lazdyno riesutai, riesutai, dziuveseliai, spinatai, petrazoles, cesnakas, citrinos sultys, aliejus, druska, auksaspalvis sirupas
Špinatų grybų salotos su riešutais
Grybų salotos su silke
Grybų padažas
Lietiniai su grybų įdaru
Ypatingo skonio silkė su baravykais
SUMUŠTINUKAI SU MOCARELA SŪRIU
RAW pienių lapų salotos su braškėmis ir špinatais
Orkaitėje kepti grybų kotletai su svogūnais, česnakais ir džiūvėsėliais
Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
Virtinukai su grybų įdaru
Baravykų sriuba
Špinatų ir avokadų salotos
UŽKANDĖLĖ SU GRYBAIS
Šiltos briuselio kopūstų salotos
KREVEČIŲ SALOTOS SU APELSINAIS IR LAPKOTINIU SALIERU
Marinuoti baravykai 3
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
Džiovintų grybų užtepėlė - paštetas
Žaliavalgiškos kiniško kopūsto ir agurkų salotos
KLASIKINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
Raudonųjų kopūstų salotos su obuoliais ir gervuogėmis
Sočios virtų kiaušinių salotos su rūkyta šonine
Marinuoti grybai
Senoviškai marinuoti baravykai