Keptų grybų salotos su lazdynų riešutais

Kategorija: Grybų patiekalai / Salotos, mišrainės


Keptų grybų salotos su lazdynų riešutais

Paskelbė:
05 Spalio 2022
Tai salotos iš "karo lauko". Šitos yra tikrai sensacingos. Jos gal ir ne taip greitai pagaminamos, bet pirmos dingsta nuo stalo. Išbandykite ir jūs. 



Ingredientai


  • gražūs švieži baravykai, pievagrybiai (šaldyti irgi tinka): 10-12
  • lazdynų riešutai: 100 gramų
  • džiūvėsėliai salotoms
  • mažieji špinatai
  • aliejus: grybų kepimui

  • Padažui:
    • petražolių lapeliai: 100 gramų
    • česnakas: 1 nedidelės skiltelės
    • auksaspalvis sirupas: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys: iš 1 vieneto
    • aliejus: 100 mililitrų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių grybus supjaustykite plonomis riekelėmis ir pakepkite aliejuje kol taps gražiai auksiniai.
2. Sudėkite keptus grybus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
3. Riešutus pakepkite orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros maždaug 10-12 minučių. Nuvalykite.
4. Ingredientus skirtus padažui, išskyrus aliejų, susmulkinkite visus kartu su trintuvu.
5. Aliejų supilkite jau į susmulkintą masę.
6. Į salotine sudėkite lapus, suberkite džiūvėsėlius, riešutus ir sudėliokite grybus
7. Ant viršaus užpilkite padažo ir mėgaukitės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: