Šiltos briuselio kopūstų salotos
Kategorija: Salotos, mišrainės
Turiu pripažinti, kad Briuselio kopūstų ragavau jau ganėtinai seniai. Nėra taip, kad aš juos labai mylėčiau ir man jų reiktų, bet ir nėra, kad negalėčiau valgyti. Viename interneto portale pamačiau įdomias, labai gražiai atrodančias, šiltas Briuselio kopūstų salotas ir patikėjau, kad gali būti skanu. Ir tikrai buvo skanu. Jau net nebežinau, kiek kartų gaminau, nes niekaip neatsivalgau, bet reikia būti atsargiems, kam yra problemų su tirštu krauju, nes Briuselio kopūstai savyje turi nemažai kraują tirštinančių medžiagų.
1. Iš pradžių Briuselio kopūstams viršutinius lapelius nuimame, nupjauname galiukus, perpjauname perpus arba į keturias dalis griežinėliais.
2. Tada apkepiname aliejuje ir/arba svieste.
3. Uždengus patroškiname kelias minutes, kad kopūstai suminkštėtų.
4. Tada įspaudžiame citrinos sulčių, dedame garstyčių, medaus, permaišome ir patroškiname, kol medus ištirpsta.
5. Pasūdome ir papipiriname. Įmaišome kapotus kepintus riešutus. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- Briuselio kopūstai: 500 gramų
- aliejus / sviestas (kepimui)
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
- medus: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- malti juodieji pipirai
- kepinti lazdyno riešutai: 1 saujos (graikiniai irgi puikiai tinka)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių Briuselio kopūstams viršutinius lapelius nuimame, nupjauname galiukus, perpjauname perpus arba į keturias dalis griežinėliais.
2. Tada apkepiname aliejuje ir/arba svieste.
3. Uždengus patroškiname kelias minutes, kad kopūstai suminkštėtų.
4. Tada įspaudžiame citrinos sulčių, dedame garstyčių, medaus, permaišome ir patroškiname, kol medus ištirpsta.
5. Pasūdome ir papipiriname. Įmaišome kapotus kepintus riešutus. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
kopustai, salotos, briuselio kopustai, aliejus, garstycios, medus, druska, lazdyno riesutai, riesutai
Troškinti briuselio kopūstai su paprikomis, grietinėle ir sūriu
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
Raugintų kopūstų sriuba
Jūros kopūstų ir morkų salotos
KOPŪSTŲ APKEPAS
Beatos raugintų kopūstų sriuba
Žiedinių kopūstų salotos
Raugintų kopūstų sriuba su rūkytomis dešrelėmis
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ IR SILKĖS UŽKANDIS
BUROKĖLIŲ, MORKŲ, KOPŪSTŲ SALOTOS
Kopūstų troškinys su mėsa
Žiedinių kopūstų salotos su kiaušiniais
Lenkiškas bigosas - kopūstų troškinys su mėsa
Troškinti kopūstai su mėsa
Chicken nuggets arba orkaitėje kepti traškūs vištienos gabaliukai
Naudingi patarimai apie daržoves
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Garnyras prie keptų šonkauliukų
Kreminis žiedinių kopūstų apkepas su pievagrybiais ir sūriu
Šviežių kopūstų salotos su obuoliais ir agurkais
Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu
Greitai marinuoti kopustai
Spalvotos kopūstų salotos