Grybai konservuoti svieste
Kategorija: Grybų patiekalų receptai

Grybų virimas svieste - tai labai senas lietuviškas konservavimo būdas. Šitaip konservuotus grybus galima pašildžius patiekti su įvairiausiais mėsos patiekalais, košėmis, bulvėmis, atšildžius iki kambario temperatūros užtepti ant duonos.
1. Pirmiausia šviežius, ką tik surinktus grybus nuvalykite. Jeigu reikia nuplauname, bet stengiamės laikyti vandenyje kuo trumpiau.
2. Didesnius grybus galima perpjauti pusiau arba į 4 dalis. Jeigu norisi galima visus pasmulkinti, supjaustyti griežinėliais ir panašiai, šitaip bus patogiau tepti ant duonos. Tik labai nenusmulkiname!
3. Į puodą arba keptuvę aukštesniais kraštais sudedame sviestą, ištirpiname, sudedame grybus, druską, uždengiame ir verdame ant mažos kaitros, kol suminkštėja ir sviestas tampa skaidrus. Jeigu virsite pasmulkintus grybus gali užtekti virti maždaug 1,5-2 valandas. Aš šilbaravykių galvutes viriau 4 valandas.
4. Likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos - nuimame dangtį, kad išgaruotų svieste esanti drėgmė.
5. Į sterilius stiklainiukus sudedame grybus ir užpilame sviestu. Atsidedame šiek tiek sviesto. Kadangi supylus grybus su sviestu, grybai kils į viršų, negalėsite jų užpilti taip, kad nekyšotų.
6. Kai grybai atvės ir sviestas sustings, supilame likusį sviestą. Šitaip grybai bus pilnai apsemti. Užsukame steriliais dangteliais.
7. Grybai užkonservuoti svieste privalomai turi būti laikomi šaldytuve.
8. Vietoje sviesto galite naudoti kiaulienos, žąsų, ančių taukus, aliejų. Skanaus!
Ingredientai
- jauni švieži grybai: 1 kilogramo (tiks visi baravykiniai grybai: baravykai, šilbaravykiai, raudonviršiai, makavykai ir taip toliau. Taip pat puikiai tinka voveraitės. Rekomenduočiau pamėginti paeksperimentuoti ir su kitais grybais: rudmėsėmis, ūmėdėmis, gudukais)
- sviestas: 700 gramų (gali reikėti ir kiek daugiau)
- druska: 20 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šviežius, ką tik surinktus grybus nuvalykite. Jeigu reikia nuplauname, bet stengiamės laikyti vandenyje kuo trumpiau.
2. Didesnius grybus galima perpjauti pusiau arba į 4 dalis. Jeigu norisi galima visus pasmulkinti, supjaustyti griežinėliais ir panašiai, šitaip bus patogiau tepti ant duonos. Tik labai nenusmulkiname!
3. Į puodą arba keptuvę aukštesniais kraštais sudedame sviestą, ištirpiname, sudedame grybus, druską, uždengiame ir verdame ant mažos kaitros, kol suminkštėja ir sviestas tampa skaidrus. Jeigu virsite pasmulkintus grybus gali užtekti virti maždaug 1,5-2 valandas. Aš šilbaravykių galvutes viriau 4 valandas.
4. Likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos - nuimame dangtį, kad išgaruotų svieste esanti drėgmė.
5. Į sterilius stiklainiukus sudedame grybus ir užpilame sviestu. Atsidedame šiek tiek sviesto. Kadangi supylus grybus su sviestu, grybai kils į viršų, negalėsite jų užpilti taip, kad nekyšotų.
6. Kai grybai atvės ir sviestas sustings, supilame likusį sviestą. Šitaip grybai bus pilnai apsemti. Užsukame steriliais dangteliais.
7. Grybai užkonservuoti svieste privalomai turi būti laikomi šaldytuve.
8. Vietoje sviesto galite naudoti kiaulienos, žąsų, ančių taukus, aliejų. Skanaus!
Panašūs receptai

Marinuoti grybai žiemai

Keptuvėje kepti grybai su grietine ir bulvėmis

VOVERAITĖS SU BULVĖMIS

TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS

Omletas su bulvėmis ir grybais

Kaip doroti grybus ir skaniai paruošti žiemai

Marinuoti grybai

Džiovintų grybų užtepėlė - paštetas

Troškinti grybai su sviestu, grietine ir svogūnais

Marinuoti grybai

Orzotto arba perlinių kruopų kruopainis su džiovintais baravykais

SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA