Grybai konservuoti svieste

Kategorija: Grybų patiekalai


Grybai konservuoti svieste

Paskelbė:
21 Spalio 2022
Grybų virimas svieste - tai labai senas lietuviškas konservavimo būdas. Šitaip konservuotus grybus galima pašildžius patiekti su įvairiausiais mėsos patiekalais, košėmis, bulvėmis, atšildžius iki kambario temperatūros užtepti ant duonos.



Ingredientai


  • jauni švieži grybai: 1 kilogramo (tiks visi baravykiniai grybai: baravykai, šilbaravykiai, raudonviršiai, makavykai ir taip toliau. Taip pat puikiai tinka voveraitės. Rekomenduočiau pamėginti paeksperimentuoti ir su kitais grybais: rudmėsėmis, ūmėdėmis, gudukais)
  • sviestas: 700 gramų (gali reikėti ir kiek daugiau)
  • druska: 20 gramų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia šviežius, ką tik surinktus grybus nuvalykite. Jeigu reikia nuplauname, bet stengiamės laikyti vandenyje kuo trumpiau.
2. Didesnius grybus galima perpjauti pusiau arba į 4 dalis. Jeigu norisi galima visus pasmulkinti, supjaustyti griežinėliais ir panašiai, šitaip bus patogiau tepti ant duonos. Tik labai nenusmulkiname!
3. Į puodą arba keptuvę aukštesniais kraštais sudedame sviestą, ištirpiname, sudedame grybus, druską, uždengiame ir verdame ant mažos kaitros, kol suminkštėja ir sviestas tampa skaidrus. Jeigu virsite pasmulkintus grybus gali užtekti virti maždaug 1,5-2 valandas. Aš šilbaravykių galvutes viriau 4 valandas.
4. Likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos - nuimame dangtį, kad išgaruotų svieste esanti drėgmė.
5. Į sterilius stiklainiukus sudedame grybus ir užpilame sviestu. Atsidedame šiek tiek sviesto. Kadangi supylus grybus su sviestu, grybai kils į viršų, negalėsite jų užpilti taip, kad nekyšotų.
6. Kai grybai atvės ir sviestas sustings, supilame likusį sviestą. Šitaip grybai bus pilnai apsemti. Užsukame steriliais dangteliais.
7. Grybai užkonservuoti svieste privalomai turi būti laikomi šaldytuve.
8. Vietoje sviesto galite naudoti kiaulienos, žąsų, ančių taukus, aliejų. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: