Ankštinės pupelės su grybais
Kategorija: Grybų patiekalai
Šis patiekalas atrodo tikrai ganėtinai kasdieniškai, bet turi didelį pasisekimą ir ant šventinio stalo. Aš pati įprastai ankštines pupeles patiekiu karštas kaip garnyrą arba šaltas - kaip užkandį. Pagaminimas užtrunka vos 12 minučių - greita, skanu bei sveika. Svarbiausia gaminant turėti nepernokusių šviežių ankštinių pupelių ir kepimui tinkančių grybukų - aš naudoju šitakius, bet tiks ir voveraitės, pievagrybiai arba kiti.
1. Pirmiausia puode užvirinkite nedidelį kiekį pasūdyto vandens (maždaug 1-1,5 stiklinės).
2. Ankštines pupeles nuplaukite ir nupjaustykite galiukus.
3. Kai jau vanduo užverda, sumeskite ankštines pupeles, uždengite dangčiu ir šitaip garuose pavirkite maždaug 2-3 minutes.
4. Nukoškite, trumpai perliekite lediniu vandeniu, kad gulėdamos karštos pupelės neprarastų savo stangrumo.
5. Keptuvėje virš vidutinio dydžio liepsnos įkaitinkite aliejų ir ištirpinkite sviestą.
6. Sumeskite pjaustytus grybus. Grybai privalo būti sausi (drėgni grybai ne kepa, o troškinasi, jų skonis bei tekstūra skiriasi) ir tilpti keptuvėje vienu sluoksniu.
7. Vartydami grybus pakepinkite maždaug 6-8 minutes.
8. Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą česnaką, pasūdykite, papipirinkite ir pakepinkite dar apie 2 minutes.
9. Tada į keptuvę su grybais sudėkite ankštines pupeles, viską išmaišykite ir dar pakepinkite maždaug 2 minutes.
10. Patiekiame pailgame inde, apibarstę smulkinto šalavijo lapeliais ir aplieję citrinos sultimis. Skanaukite!
Ingredientai
- šviežios ankštinės pupelės: 500 gramų
- smulkiai pjaustyti grybai: 200 gramų
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
- česnakas: 2 skiltelių
- rupi druska: 0,5 + 0,5 arbatinio šaukštelio
- šviežiai malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- šviežias šalavijas: 3 lapelių (nėra būtina)
- citrinos: 0,5 (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia puode užvirinkite nedidelį kiekį pasūdyto vandens (maždaug 1-1,5 stiklinės).
2. Ankštines pupeles nuplaukite ir nupjaustykite galiukus.
3. Kai jau vanduo užverda, sumeskite ankštines pupeles, uždengite dangčiu ir šitaip garuose pavirkite maždaug 2-3 minutes.
4. Nukoškite, trumpai perliekite lediniu vandeniu, kad gulėdamos karštos pupelės neprarastų savo stangrumo.
5. Keptuvėje virš vidutinio dydžio liepsnos įkaitinkite aliejų ir ištirpinkite sviestą.
6. Sumeskite pjaustytus grybus. Grybai privalo būti sausi (drėgni grybai ne kepa, o troškinasi, jų skonis bei tekstūra skiriasi) ir tilpti keptuvėje vienu sluoksniu.
7. Vartydami grybus pakepinkite maždaug 6-8 minutes.
8. Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą česnaką, pasūdykite, papipirinkite ir pakepinkite dar apie 2 minutes.
9. Tada į keptuvę su grybais sudėkite ankštines pupeles, viską išmaišykite ir dar pakepinkite maždaug 2 minutes.
10. Patiekiame pailgame inde, apibarstę smulkinto šalavijo lapeliais ir aplieję citrinos sultimis. Skanaukite!
Raktažodžiai:
grybai, ankstines pupeles, pupeles, sviestas, cesnakas, aliejus, alyvuogiu aliejus, druska, pipirai, salavijas, citrinos, voveraites, pievagrybiai, sitakiai
Vegetariškas avinžirnių troškinys
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Silkė su grybais ir pupelėmis - receptas plinta kaip virusas
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
Daržovių mišrainė su majonezu
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Keto konjac makaronai su tofu
Labai soti mišrainė su pupelėmis ir kumpiu - skani ir viena!
Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle, sūriu ir be mėsos
Tailandietiški makaronai su vištiena
Šparaginių pupelių su faršu apkepas - pavyko tobulai!
Tagliatelle juostiniai makaronai su daržovėmis
Veganezas - veganiškas majonezes
Nacho su malta jautiena, pupelėmis, kukurūzais, jalapenais ir sūriu
mišrainė su pupelėmis ir kumpiu
Prancūziški karšti sumuštiniai orkaitėje
Troškinys su malta mėsa
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KALAKUTIENA
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Čili sriuba