Ankštinės pupelės su grybais

Kategorija: Grybų patiekalai


Ankštinės pupelės su grybais

Paskelbė:
07 Geg. 2022
Šis patiekalas atrodo tikrai ganėtinai kasdieniškai, bet turi didelį pasisekimą ir ant šventinio stalo. Aš pati įprastai ankštines pupeles patiekiu karštas kaip garnyrą arba šaltas - kaip užkandį. Pagaminimas užtrunka vos 12 minučių - greita, skanu bei sveika. Svarbiausia gaminant turėti nepernokusių šviežių ankštinių pupelių ir kepimui tinkančių grybukų - aš naudoju šitakius, bet tiks ir voveraitės, pievagrybiai arba kiti. 



Ingredientai



  • šviežios ankštinės pupelės: 500 gramų
  • smulkiai pjaustyti grybai: 200 gramų
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
  • česnakas: 2 skiltelių
  • rupi druska: 0,5 + 0,5 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • šviežias šalavijas: 3 lapelių (nėra būtina)
  • citrinos: 0,5 (nėra būtina)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia puode užvirinkite nedidelį kiekį pasūdyto vandens (maždaug 1-1,5 stiklinės).
2. Ankštines pupeles nuplaukite ir nupjaustykite galiukus.
3. Kai jau vanduo užverda, sumeskite ankštines pupeles, uždengite dangčiu ir šitaip garuose pavirkite maždaug 2-3 minutes.
4. Nukoškite, trumpai perliekite lediniu vandeniu, kad gulėdamos karštos pupelės neprarastų savo stangrumo.
5. Keptuvėje virš vidutinio dydžio liepsnos įkaitinkite aliejų ir ištirpinkite sviestą.
6. Sumeskite pjaustytus grybus. Grybai privalo būti sausi (drėgni grybai ne kepa, o troškinasi, jų skonis bei tekstūra skiriasi) ir tilpti keptuvėje vienu sluoksniu.
7. Vartydami grybus pakepinkite maždaug 6-8 minutes.
8. Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą česnaką, pasūdykite, papipirinkite ir pakepinkite dar apie 2 minutes.
9. Tada į keptuvę su grybais sudėkite ankštines pupeles, viską išmaišykite ir dar pakepinkite maždaug 2 minutes.
10. Patiekiame pailgame inde, apibarstę smulkinto šalavijo lapeliais ir aplieję citrinos sultimis. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: