Grybai Kūčioms - marinuotų grybų mišrainė / salotos
Kategorija: Grybų patiekalai / Salotos, mišrainės
Ingredientai
- marinuoti kelmučiai: 240 gramų (arba kiti mėgstami grybai)
- bulvės: 3 (mažos)
- morkos: 2 (vidutinio dydžio)
- smulkios konservuotos raudonosios pupelės: 220 gramų
- svogūnai: 1 (vidutinio dydžio)
- garstyčios su grūdeliais: 1,5 arbatinio šaukštelio
- alyvuogių aliejus
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves ir morkas dėkite į puodą su vandeniu (vanduo privalo apsemti daržoves) ir virkite, kol daržovės suminkštės (neperverdame).
2. Po to išimkite daržoves iš vandens ir kai pravės - nulupkite.
3. Morkas supjaustykite smulkesniais kubeliais, o bulves šiek tiek didesniais kubeliais.
4. Svogūną susmulkinkite.
5. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus, apkepinkite svogūnus ir palikite juos atvėsti.
6. Viename dubenyje sumaišykite bulves, morkas, svogūnus, garstyčias, pupeles ir grybus (jeigu grybai stambūs, tada šiek tiek pasmulkinkite).
7. Apšlakstykite mišrainę alyvuogių aliejumi, pagardinkite pipirais, druska ir patiekite. Skanaukite!
Soti bulvių mišrainė su grybais
Daržovių mišrainė su majonezu
Burokelių mišrainė su pupelėmis
Burokėlių mišrainė su pupelėmis - kiek kitaip nei įprastai!
Makaronai su tunu ir šparaginėmis pupelėmis
Daržovių ir grybų troškinys su bulvėmis
Grybų sriuba su miežinėmis kruopomis
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
Kreminė miško grybų sriuba
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Rosolje-estiška daržovių mišrainė
Keptuvėje kepti grybai su grietine ir bulvėmis
Marinuoti kelmučiai - grybai
Burgo bulvių salotos / mišrainė
VOVERAITĖS SU BULVĖMIS
Naminė baltoji mišrainė su dešra arba rūkytu kumpiu
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis
Grybų sriuba su sorų kruopomis
Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis
Ankštinės pupelės su grybais
Koldūnuai su grybais ir bulvių koše.
SILKĖS SALOTOS SU KELMUČIAIS
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS