Grybai Kūčioms - marinuotų grybų mišrainė / salotos

Kategorija: Grybų patiekalai / Salotos, mišrainės


Grybai Kūčioms - marinuotų grybų mišrainė / salotos

Paskelbė:
22 Lapkričio 2023

Ingredientai


  • marinuoti kelmučiai: 240 gramų (arba kiti mėgstami grybai)
  • bulvės: 3 (mažos)
  • morkos: 2 (vidutinio dydžio)
  • smulkios konservuotos raudonosios pupelės: 220 gramų
  • svogūnai: 1 (vidutinio dydžio)
  • garstyčios su grūdeliais: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus
  • druska
  • pipirai



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia bulves ir morkas dėkite į puodą su vandeniu (vanduo privalo apsemti daržoves) ir virkite, kol daržovės suminkštės (neperverdame).

2. Po to išimkite daržoves iš vandens ir kai pravės - nulupkite.

3. Morkas supjaustykite smulkesniais kubeliais, o bulves šiek tiek didesniais kubeliais.

4. Svogūną susmulkinkite.

5. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus, apkepinkite svogūnus ir palikite juos atvėsti.

6. Viename dubenyje sumaišykite bulves, morkas, svogūnus, garstyčias, pupeles ir grybus (jeigu grybai stambūs, tada šiek tiek pasmulkinkite).

7. Apšlakstykite mišrainę alyvuogių aliejumi, pagardinkite pipirais, druska ir patiekite. Skanaukite!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: