Marinuoti kelmučiai - grybai
Kategorija: Grybų patiekalai
Nuostabaus skonio marinuoti kelmučiai. Būtinai pabandykite šį grybų marinavimo receptą.
Ingredientai
1. Pirmiausia grybus (kelmučius) nuvalykite, supjaustykite ir nuplaukite.
2. Po to juos virkite dviejuose vandenyse (dukart) - pirmąjį kartą dėkite į šaltą vandenį, palaikykite kol užvirs, o tuomet nupilkite su putomis ir praplaukite švariu vandeniu.
3. Antrą kartą virkite maždaug pusvalandį nuo užvirimo ir po to nukoškite.
4. Paruoškite marinatą: Vandenį, cukrų, druską bei pipirus sudėkite į puodą ir užvirinkite. Gerai išmaišykite, kad cukrus bei druska ištirptų.
5. Tuomet supilkite actą ir dar kartą užvirinkite.
6. Išvirtus kelmučius bei česnako skilteles sudėkite į verdantį marinatą ir pavirkite maždaug 3 minutes.
7. Paskui viską išpilstykite į iškaitintus stiklainius bei užsukite iškaitintais dangteliais.
8. Apverskite stiklainius "aukštyn kojomis", šiltai apklokite (aš naudoju žieminę kaldrą) ir palikite pilnai atvėsti. Laikykite vėsiai ir skanaukite! ;)
Ingredientai
- kelmučiai: kiek tilps
- Marinatui:
- vanduo: 1 litro
- actas: 100 mililitrų
- cukrus: 2 šaukštų
- druska: 1 šaukšto
- juodieji pipirai: 6 žirnelių
- kvapnieji pipirai: 10 žirnelių
- česnakas: 3 skiltelių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia grybus (kelmučius) nuvalykite, supjaustykite ir nuplaukite.
2. Po to juos virkite dviejuose vandenyse (dukart) - pirmąjį kartą dėkite į šaltą vandenį, palaikykite kol užvirs, o tuomet nupilkite su putomis ir praplaukite švariu vandeniu.
3. Antrą kartą virkite maždaug pusvalandį nuo užvirimo ir po to nukoškite.
4. Paruoškite marinatą: Vandenį, cukrų, druską bei pipirus sudėkite į puodą ir užvirinkite. Gerai išmaišykite, kad cukrus bei druska ištirptų.
5. Tuomet supilkite actą ir dar kartą užvirinkite.
6. Išvirtus kelmučius bei česnako skilteles sudėkite į verdantį marinatą ir pavirkite maždaug 3 minutes.
7. Paskui viską išpilstykite į iškaitintus stiklainius bei užsukite iškaitintais dangteliais.
8. Apverskite stiklainius "aukštyn kojomis", šiltai apklokite (aš naudoju žieminę kaldrą) ir palikite pilnai atvėsti. Laikykite vėsiai ir skanaukite! ;)
Raktažodžiai:
grybai, kelmuciai, marinuoti grybai, marinuoti kelmuciai, grybai ziemai, grybu marinatas, cesnakas
Senoviškai marinuoti baravykai
Marinuoti baravykai
RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI
Česnakiniai grybai
Marinuoti agurkai
SILKĖS SALOTOS SU KELMUČIAIS
Marinuoti baravykai žiemai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
KK+ marinatas vištienai su actu
Kiaušininė mišrainė
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Vokiški silkės suktinukai
Marinuotos paprikos su medumi
Kiaulienos karka kazane
Apelsinų ir migdolų pyragas
Beatos raugintų kopūstų sriuba
Virtinukai su grybų įdaru
Spagečiai Su Vištiena
Marinuotas česnakas šaltuoju būdu!
Marinuoti baravykai 3
Šaltiena
Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa
DARŽOVIŲ SRIUBA SU VIŠTŲ SKILVELIAIS