Česnakiniai grybai
Kategorija: Grybų patiekalų receptai

Prisimenu kaip vaikystėje mama vesdavosi į svečius pas draugę, ir pats skaniausias dalykas kuriuo ji vaišindavo buvo jos vyro marinuoti grybukai. To recepto iki šiol taip ir nesužinojau, na o šis išbandytas receptas tikriausiai artimiausias kiek teko ragauti. Man jie tokie skanūs, kad galiu juos valgyti ir vienus. Rekomenduoju išbandyti ir jums.
1. Pasiruoškite 4 x 250 mililitrų sterilizuotus stiklainius.
2. Dideliame puode sumaišykite actą, česnaką, vyną, 1 stiklinę vandens ir lauro lapus.
3. Virkite ant didelės ugnies kol užvirs, sudėkite grybus ir druską, tuomet sumažinkite ugnį.
4. Pavirkite maždaug 10 minučių arba kol grybai bus minkšti.
5. Grybus nusunkite, pasilikite lauro lapus. Grybus palikite ant popierinio rankšluosčio atvėsti.
6. Grybus su lauro lapais sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
7. Užpilkite grybus aliejumi, paspaudžiant šiek tiek šaukštu. Užsukite dangtelį.
8. Laikykite 2 savaites vėsioje vietoje toliau nuo tiesioginės saulės šviesos. Kas kiek laiko apversti stiklainius, kad tirpstanti druska pasiskirstytų tolygiai. Skanaus.
Ingredientai
- baltojo vyno actas: 2,5 stiklinės
- česnakas: 4 skiltelių
- baltasis vynas: 0,5 stiklinės
- džiovinti lauro lapai: 8
- pievagrybiai: 1 kilogramo
- druska: 1 valgomojo šaukšto
- alyvuogių aliejus: 1,5-2 stiklinių (arba daržovių aliejus)
Recepto paruošimas
1. Pasiruoškite 4 x 250 mililitrų sterilizuotus stiklainius.
2. Dideliame puode sumaišykite actą, česnaką, vyną, 1 stiklinę vandens ir lauro lapus.
3. Virkite ant didelės ugnies kol užvirs, sudėkite grybus ir druską, tuomet sumažinkite ugnį.
4. Pavirkite maždaug 10 minučių arba kol grybai bus minkšti.
5. Grybus nusunkite, pasilikite lauro lapus. Grybus palikite ant popierinio rankšluosčio atvėsti.
6. Grybus su lauro lapais sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
7. Užpilkite grybus aliejumi, paspaudžiant šiek tiek šaukštu. Užsukite dangtelį.
8. Laikykite 2 savaites vėsioje vietoje toliau nuo tiesioginės saulės šviesos. Kas kiek laiko apversti stiklainius, kad tirpstanti druska pasiskirstytų tolygiai. Skanaus.
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
grybai, grybu patiekalai, cesnakiniai grybai, cesnakas, pievagrybiai, cesnakiniai pievagrybiai
Panašūs receptai

Marinuoti grybai

Marinuoti grybai žiemai

Marinuoti grybai

Marinuoti kelmučiai - grybai

Marinuoti baravykai 3

Konservuoti grybai savo sultyse

Baravykai marinuoti savo sultyse

KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS

Kuskusas su miško grybais

Marinatas iš penkių

SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA

Švelniai marinuotos voveraitės