Česnakiniai grybai
Kategorija: Grybų patiekalai
Prisimenu kaip vaikystėje mama vesdavosi į svečius pas draugę, ir pats skaniausias dalykas kuriuo ji vaišindavo buvo jos vyro marinuoti grybukai. To recepto iki šiol taip ir nesužinojau, na o šis išbandytas receptas tikriausiai artimiausias kiek teko ragauti. Man jie tokie skanūs, kad galiu juos valgyti ir vienus. Rekomenduoju išbandyti ir jums.
1. Pasiruoškite 4 x 250 mililitrų sterilizuotus stiklainius.
2. Dideliame puode sumaišykite actą, česnaką, vyną, 1 stiklinę vandens ir lauro lapus.
3. Virkite ant didelės ugnies kol užvirs, sudėkite grybus ir druską, tuomet sumažinkite ugnį.
4. Pavirkite maždaug 10 minučių arba kol grybai bus minkšti.
5. Grybus nusunkite, pasilikite lauro lapus. Grybus palikite ant popierinio rankšluosčio atvėsti.
6. Grybus su lauro lapais sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
7. Užpilkite grybus aliejumi, paspaudžiant šiek tiek šaukštu. Užsukite dangtelį.
8. Laikykite 2 savaites vėsioje vietoje toliau nuo tiesioginės saulės šviesos. Kas kiek laiko apversti stiklainius, kad tirpstanti druska pasiskirstytų tolygiai. Skanaus.
Ingredientai
- baltojo vyno actas: 2,5 stiklinės
- česnakas: 4 skiltelių
- baltasis vynas: 0,5 stiklinės
- džiovinti lauro lapai: 8
- pievagrybiai: 1 kilogramo
- druska: 1 valgomojo šaukšto
- alyvuogių aliejus: 1,5-2 stiklinių (arba daržovių aliejus)
Recepto paruošimas
1. Pasiruoškite 4 x 250 mililitrų sterilizuotus stiklainius.
2. Dideliame puode sumaišykite actą, česnaką, vyną, 1 stiklinę vandens ir lauro lapus.
3. Virkite ant didelės ugnies kol užvirs, sudėkite grybus ir druską, tuomet sumažinkite ugnį.
4. Pavirkite maždaug 10 minučių arba kol grybai bus minkšti.
5. Grybus nusunkite, pasilikite lauro lapus. Grybus palikite ant popierinio rankšluosčio atvėsti.
6. Grybus su lauro lapais sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
7. Užpilkite grybus aliejumi, paspaudžiant šiek tiek šaukštu. Užsukite dangtelį.
8. Laikykite 2 savaites vėsioje vietoje toliau nuo tiesioginės saulės šviesos. Kas kiek laiko apversti stiklainius, kad tirpstanti druska pasiskirstytų tolygiai. Skanaus.
Raktažodžiai:
grybai, grybu patiekalai, cesnakiniai grybai, cesnakas, pievagrybiai, cesnakiniai pievagrybiai
RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI
Senoviškai marinuoti baravykai
Marinuoti baravykai 3
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Spagečiai Su Vištiena
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Marinuoti baravykai
KK+ marinatas vištienai su actu
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS
SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA
Marinatas iš penkių
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Kuskusas su miško grybais
Senovinis šašlykų receptas su actu
Ukrainietiškai troškinta kiauliena
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Marinuoti baravykai žiemai 2
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
GRYBŲ PADAŽAS | RECEPTAS
Marinuoti kazlėkai žiemai
Ant žarijų kepti grill pievagrybiai
Marinuoti baravykai žiemai