Česnakiniai grybai

Prisimenu kaip vaikystėje mama vesdavosi į svečius pas draugę, ir pats skaniausias dalykas kuriuo ji vaišindavo buvo jos vyro marinuoti grybukai. To recepto iki šiol taip ir nesužinojau, na o šis išbandytas receptas tikriausiai artimiausias kiek teko ragauti. Man jie tokie skanūs, kad galiu juos valgyti ir vienus. Rekomenduoju išbandyti ir jums.
1. Pasiruoškite 4 x 250 mililitrų sterilizuotus stiklainius.
2. Dideliame puode sumaišykite actą, česnaką, vyną, 1 stiklinę vandens ir lauro lapus.
3. Virkite ant didelės ugnies kol užvirs, sudėkite grybus ir druską, tuomet sumažinkite ugnį.
4. Pavirkite maždaug 10 minučių arba kol grybai bus minkšti.
5. Grybus nusunkite, pasilikite lauro lapus. Grybus palikite ant popierinio rankšluosčio atvėsti.
6. Grybus su lauro lapais sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
7. Užpilkite grybus aliejumi, paspaudžiant šiek tiek šaukštu. Užsukite dangtelį.
8. Laikykite 2 savaites vėsioje vietoje toliau nuo tiesioginės saulės šviesos. Kas kiek laiko apversti stiklainius, kad tirpstanti druska pasiskirstytų tolygiai. Skanaus.
Ingredientai
- baltojo vyno actas: 2,5 stiklinės
- česnakas: 4 skiltelių
- baltasis vynas: 0,5 stiklinės
- džiovinti lauro lapai: 8
- pievagrybiai: 1 kilogramo
- druska: 1 valgomojo šaukšto
- alyvuogių aliejus: 1,5-2 stiklinių (arba daržovių aliejus)
Recepto paruošimas
1. Pasiruoškite 4 x 250 mililitrų sterilizuotus stiklainius.
2. Dideliame puode sumaišykite actą, česnaką, vyną, 1 stiklinę vandens ir lauro lapus.
3. Virkite ant didelės ugnies kol užvirs, sudėkite grybus ir druską, tuomet sumažinkite ugnį.
4. Pavirkite maždaug 10 minučių arba kol grybai bus minkšti.
5. Grybus nusunkite, pasilikite lauro lapus. Grybus palikite ant popierinio rankšluosčio atvėsti.
6. Grybus su lauro lapais sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
7. Užpilkite grybus aliejumi, paspaudžiant šiek tiek šaukštu. Užsukite dangtelį.
8. Laikykite 2 savaites vėsioje vietoje toliau nuo tiesioginės saulės šviesos. Kas kiek laiko apversti stiklainius, kad tirpstanti druska pasiskirstytų tolygiai. Skanaus.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
grybai grybu patiekalai cesnakiniai grybai cesnakas pievagrybiai cesnakiniai pievagrybiai
O čia labai skanu! :)

Senovinis šašlykų receptas su actu

Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais

Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais

KK+ marinatas vištienai su actu

Ant žarijų kepti grill pievagrybiai

Ukrainietiškai troškinta kiauliena

Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė

Senoviškai marinuoti baravykai

Marinuoti kazlėkai žiemai

Marinuoti baravykai žiemai

Marinuoti baravykai 3

Marinuoti baravykai žiemai 2

Marinuoti baravykai

Kuskusas su miško grybais

VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS

Spagečiai Su Vištiena

KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS

SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA

MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS

RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI

Marinatas iš penkių

GRYBŲ PADAŽAS | RECEPTAS