Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
Kategorija: Kamado Bono Receptai
Tokio kamado tipo grilyje iškeptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis bus garantuoti fantastiški pietūs jūsų visai šeimai. Krevetes prieš kepdami pamarinuosime, kad šios kepdamos įgautų fantastišką aromatą, skonį bei spalvą. Krevečių uodegėlės kepdamos pasidarys traškios ir idealiai derės su minkštomis bei kvapniomis daržovėmis. Jūsų kieme, sode ar gamtoje pakvips tikrai Viduržemio jūra ir saule... Todėl kuriame grilius visais metų sezonais, kad tik pasimėgauti tobulais patiekalais iš jūros gėrybių!
1. Pirmiausia karališkas krevetes be kiauto atitirpiname (jeigu naudosite šaldytas) - galima tai padaryti perliejant šiltu vandeniu. Tada nusausiname.
2. Visus marinatui nurodytus ingredientus sumaišome, užpilame gautu marinatu krevetes ir paliekame pasimarinuoti maždaug 30-60 minučių.
3. Kad mūsų neišsausėtų, daržoves pjaustome tik prieš kepant, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska bei pipirais, išmaišome.
4. Po to pasimarinavusias krevetes ir paruoštas daržoves sudėliojame ant grotelių arba suveriame ant iešmelių ir kepame ant įkaitintų žarijų kol lengvai apskrunda ir daržovės suminkštėja (maždaug 5-10 minučių iš kiekvienos pusės). Svarbiausia neperkepame, kad mūsų krevetės neišdžiūtų.
5. Iškepusias gerybes pabarstome susmulkintais krapais ir patiekiame su citrinos skiltelėmis. Skanaujame!
Ingredientai
- išlukštentos (be kiauto) karališkos krevetės: 400 gramų (naudojau šaldytas, bei jei turėsite šviežių - dar geriau)
- cukinijos: 1 nedidelės (supjaustome 1 centimetro storio griežinėliais)
- raudonosios paprikos: 0,5 (supjaustome stambiais kvadratais)
- geltonosios paprikos: 0,5 (naudoju skirtingas, dėl gražaus spalvų žaismo, bet galima pasirinkti ir vienos spalvos)
- svogūnai: 2 (supjaustome ketvirčiais)
- pievagrybiai: 4-5 (perpjauname perpus)
- alyvuogių aliejus: ~5-6 valgomųjų šaukštų (daržovių apšlakstymui)
- druska
- pipirai
- Krevečių marinatui:
- česnakas: 3 skiltelių (sutriname)
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- citrinos sultys: iš 1 vnt.
- saldžios raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- karis: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- alyvuogių aliejus: ~2 valgomųjų šaukštų
- Patiekimui:
- švieži krapai
- citrinos skiltelės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia karališkas krevetes be kiauto atitirpiname (jeigu naudosite šaldytas) - galima tai padaryti perliejant šiltu vandeniu. Tada nusausiname.
2. Visus marinatui nurodytus ingredientus sumaišome, užpilame gautu marinatu krevetes ir paliekame pasimarinuoti maždaug 30-60 minučių.
3. Kad mūsų neišsausėtų, daržoves pjaustome tik prieš kepant, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska bei pipirais, išmaišome.
4. Po to pasimarinavusias krevetes ir paruoštas daržoves sudėliojame ant grotelių arba suveriame ant iešmelių ir kepame ant įkaitintų žarijų kol lengvai apskrunda ir daržovės suminkštėja (maždaug 5-10 minučių iš kiekvienos pusės). Svarbiausia neperkepame, kad mūsų krevetės neišdžiūtų.
5. Iškepusias gerybes pabarstome susmulkintais krapais ir patiekiame su citrinos skiltelėmis. Skanaujame!
Grilyje keptos krevetės su daržovėmis
Česnakinės krevetės
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Orkaitėje keptos tortilijos su krevetėmis
Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais
Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže
"TOFU" IEŠMELIAI
Azijietiški makaronai su krevetėmis
KREVETĖMIS ĮDARYTI PIEVAGRYBIAI
Lašiša kamado grilio kepsninėje ant medinių lentelių
UŽKANDĖLĖ SU KREVETĖMIS
KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)
Krevetės
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
KREVEČIŲ UŽKANDIS
Krevetės balto vyno padaže (keptuvėje)
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Krevetės, kurių neįmanoma pamiršti
Vištienos ir krevečių apkepėlė
Šiltos daržovių salotos su krevetėmis
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
New Orlean’o stiliaus krevetės
Kugelis keptas kamado tipo grilyje