Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
Kategorija: Kamado Bono patiekalų receptai
Tokio kamado tipo grilyje iškeptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis bus garantuoti fantastiški pietūs jūsų visai šeimai. Krevetes prieš kepdami pamarinuosime, kad šios kepdamos įgautų fantastišką aromatą, skonį bei spalvą. Krevečių uodegėlės kepdamos pasidarys traškios ir idealiai derės su minkštomis bei kvapniomis daržovėmis. Jūsų kieme, sode ar gamtoje pakvips tikrai Viduržemio jūra ir saule... Todėl kuriame grilius visais metų sezonais, kad tik pasimėgauti tobulais patiekalais iš jūros gėrybių!
1. Pirmiausia karališkas krevetes be kiauto atitirpiname (jeigu naudosite šaldytas) - galima tai padaryti perliejant šiltu vandeniu. Tada nusausiname.
2. Visus marinatui nurodytus ingredientus sumaišome, užpilame gautu marinatu krevetes ir paliekame pasimarinuoti maždaug 30-60 minučių.
3. Kad mūsų neišsausėtų, daržoves pjaustome tik prieš kepant, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska bei pipirais, išmaišome.
4. Po to pasimarinavusias krevetes ir paruoštas daržoves sudėliojame ant grotelių arba suveriame ant iešmelių ir kepame ant įkaitintų žarijų kol lengvai apskrunda ir daržovės suminkštėja (maždaug 5-10 minučių iš kiekvienos pusės). Svarbiausia neperkepame, kad mūsų krevetės neišdžiūtų.
5. Iškepusias gerybes pabarstome susmulkintais krapais ir patiekiame su citrinos skiltelėmis. Skanaujame!
Ingredientai
- išlukštentos (be kiauto) karališkos krevetės: 400 gramų (naudojau šaldytas, bei jei turėsite šviežių - dar geriau)
- cukinijos: 1 nedidelės (supjaustome 1 centimetro storio griežinėliais)
- raudonosios paprikos: 0,5 (supjaustome stambiais kvadratais)
- geltonosios paprikos: 0,5 (naudoju skirtingas, dėl gražaus spalvų žaismo, bet galima pasirinkti ir vienos spalvos)
- svogūnai: 2 (supjaustome ketvirčiais)
- pievagrybiai: 4-5 (perpjauname perpus)
- alyvuogių aliejus: ~5-6 valgomųjų šaukštų (daržovių apšlakstymui)
- druska
- pipirai
- Krevečių marinatui:
- česnakas: 3 skiltelių (sutriname)
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- citrinos sultys: iš 1 vnt.
- saldžios raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- karis: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- alyvuogių aliejus: ~2 valgomųjų šaukštų
- Patiekimui:
- švieži krapai
- citrinos skiltelės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia karališkas krevetes be kiauto atitirpiname (jeigu naudosite šaldytas) - galima tai padaryti perliejant šiltu vandeniu. Tada nusausiname.
2. Visus marinatui nurodytus ingredientus sumaišome, užpilame gautu marinatu krevetes ir paliekame pasimarinuoti maždaug 30-60 minučių.
3. Kad mūsų neišsausėtų, daržoves pjaustome tik prieš kepant, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska bei pipirais, išmaišome.
4. Po to pasimarinavusias krevetes ir paruoštas daržoves sudėliojame ant grotelių arba suveriame ant iešmelių ir kepame ant įkaitintų žarijų kol lengvai apskrunda ir daržovės suminkštėja (maždaug 5-10 minučių iš kiekvienos pusės). Svarbiausia neperkepame, kad mūsų krevetės neišdžiūtų.
5. Iškepusias gerybes pabarstome susmulkintais krapais ir patiekiame su citrinos skiltelėmis. Skanaujame!
Panašūs receptai
Lašiša kamado grilio kepsninėje ant medinių lentelių
Rūkyta žuvis kamado tipo kepsninėje - rūkyti ešeriai
Karka kamado tipo grilyje (marinuota giroje)
Kugelis keptas kamado tipo grilyje
Pork belly burnt ends - šoninės kubeliai kepti kamado tipo grilyje
Kepti ir rūkyti kiaulienos šonkauliai kamado kepsninėje
Kepti vištienos sparneliai kamado kepsninėje
Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado
Kepta višta kamado kepsninėje
Triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Grilintos daržovės