Kepta višta kamado kepsninėje
Kategorija: Kamado Bono patiekalų receptai

Ingredientai
- vištos: 1 (~1,5 kilogramo)
- druska: 1,5 valgomojo šaukšto
- juodieji pipirai
- vištienos prieskoniai (be druskos)
- alus: 0,5 litro
- Garnyrui:
- bulvės
- morkai
- porai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištą įtrinkite visais prieskoniais ir palikite šaldytuve marinuotis per visą naktį.
2. Kitą dieną į vištos keraminį laikiklį pripilkite alaus ir ant jo "pasodinkite" vištą.
3. Aplinkui sudėkite aliejumi pašlakstytas ir kmynais pabarstytas bulves.
4. Morkas bei porus supjaustykite griežinėliais ir dėkite sluoksniais: morkos - porai - morkos, taip pat būtinai pašlakstykite aliejumi.
5. Bebaigiant kepti, daržoves pabarstykite druska.
6. Įkaitinkite keramikinę Kamado kepsninę, keraminį karščio deflektorių ir kepkite ant netiesioginės kaitros, maistą padėkite ant grotelių.
7. Kepkite 220 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių, kol vištos vidinė temperatūrą pasiekia 74 laipsnių temperatūrą.
8. Dar 10 minučių uždenkite garnyrą kepimo folija, vištą paskrudinkite pagal skonį. Patiekite ir skanaukite!
Panašūs receptai

Kepti vištienos sparneliai kamado kepsninėje

Rūkyta žuvis kamado tipo kepsninėje - rūkyti ešeriai

Kugelis keptas kamado tipo grilyje

Karka kamado tipo grilyje (marinuota giroje)

Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado

Kepti ir rūkyti kiaulienos šonkauliai kamado kepsninėje

Pork belly burnt ends - šoninės kubeliai kepti kamado tipo grilyje

Lašiša kamado grilio kepsninėje ant medinių lentelių

KK+ marinatas vištienai su actu

Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis

Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai

Grilintos daržovės