Kepta višta kamado kepsninėje

Kategorija: Kamado Bono Receptai


Kepta višta kamado kepsninėje

Paskelbė:
07 Gruodžio 2021

Ingredientai


  • vištos: 1 (~1,5 kilogramo)
  • druska: 1,5 valgomojo šaukšto
  • juodieji pipirai
  • vištienos prieskoniai (be druskos)
  • alus: 0,5 litro
  • Garnyrui:
    • bulvės
    • morkai
    • porai


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia vištą įtrinkite visais prieskoniais ir palikite šaldytuve marinuotis per visą naktį.
2. Kitą dieną į vištos keraminį laikiklį pripilkite alaus ir ant jo "pasodinkite" vištą.
3. Aplinkui sudėkite aliejumi pašlakstytas ir kmynais pabarstytas bulves.
4. Morkas bei porus supjaustykite griežinėliais ir dėkite sluoksniais: morkos - porai - morkos, taip pat būtinai pašlakstykite aliejumi.
5. Bebaigiant kepti, daržoves pabarstykite druska.
6. Įkaitinkite keramikinę Kamado kepsninę, keraminį karščio deflektorių ir kepkite ant netiesioginės kaitros, maistą padėkite ant grotelių.
7. Kepkite 220 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių, kol vištos vidinė temperatūrą pasiekia 74 laipsnių temperatūrą.
8. Dar 10 minučių uždenkite garnyrą kepimo folija, vištą paskrudinkite pagal skonį. Patiekite ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: