Kepti ir rūkyti kiaulienos šonkauliai kamado kepsninėje
Kategorija: Kamado Bono Receptai
Ingredientai
- kiaulienos šonkauliai: 1,2-2,5 kilogramo
- Santa Maria BBQ Rub for Ribs: 2 pakelių (galite naudoti ir kitus pamėgtus šonkaulių prieskonius)
- natūralios obuolių sultys: 4 šaukštų
- mėgstamas padažas šonkaulių glazūravimui: 50 gramų (naudoju "Santa Maria Bourbon Whiskey")
Recepto paruošimas
1. Paruoškite kiaulienos šonkaulius: Atskiriame membraną nuo vidinės šonkaulių dalies. Pirmiausia peiliu praplatiname tarpelį ir užkišę pirštą, lėtai traukiame plėvelę nuo vieno krašto iki kito, kol visiškai ją pašaliname.
2. Įtriname kiaulienos šonkaulius prieskoniais. Abi šonkaulių puses įtriname jau paruoštu sausu marinatu. Vienas pakelis prieskonių rekomenduotinas ne mažesniam, kaip 600 gramų mėsos gabalui. Siekdami kuo ryškesnio skonio, šonkauliukus prieskoniuose marinuokite ne trumpiau, kaip 60 minučių.
3. Paruoškite kamado kepsninę: Įkaitinkite iki 125 laipsnių temperatūros, prieš tai tarp anglių dar papildomai įdėdami obels medienos kaladėlių rūkymui.
4. Išrūkykite kiaulienos šonkaulius: Kiaulienos šonkauliukų juostas sudėkite į laikiklį sulenkdami juos perpus. Šonkauliukus rūkykite bent jau 1,5 valandos, kol mėsa pradės trauktis, bei gerai apskrus.
5. Lėtai iškepkite šonkauliukus: Išrūkytus šonkaulius vyniokite į foliją prieš tai apšlakstę juos obuolių sultimis. Suvynioję juos sudėkite atgal į kepsninę lėtam kepimui bent jau 60 minučių. Obuolių sultys padės atsikirti kaulams nuo mėsos, tai aiškiai matysis išvyniojus iškeptus šonkauliukus.
6. Nuglazūruokite šonkaulius: Iškepusius ir išvyniotus iš folijos šonkauliukus gausiai glazūruokite padažu ir kepkite grilyje tol, kol šonkauliai su glazūra gražiai apskrunda. Mano asmeniniu atveju, šis procesas truko maždaug pusvalandį.
7. Iškart patiekite šonkaulius į stalą kartu su mėgstamu BBQ padažu, sezoninėmis daržovėmis (arba coleslaw salotomis) ir bulvytėmis fri. Lepinkitės! :)
Orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai su bulvytėmis
Orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai su bulvytėmis
Traškūs vištienos tako
Sultingieji šonkauliukai
Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado
Chicken nuggets arba orkaitėje kepti traškūs vištienos gabaliukai
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
Dieviškai puikūs šonkauliukai
Lašišos iešmeliai
Lašiša kamado grilio kepsninėje ant medinių lentelių
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
Padažas: Gvakamolė
Sūrio mėgėjų pica
ŠVELNAUS SKONIO MAKARONAI (SU KIAULIENOS KUMPELIU)
Enčilados su vištiena ir špinatais
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
Kiaulienos karka be kaulo troškinta obuolių sultyse
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais
Natūralus kiaulienos muštinis
Kugelis keptas kamado tipo grilyje
Karbonadas, užkeptas orkaitėje