Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado
Kategorija: Kamado Bono patiekalų receptai

Ingredientai
- vištienos sparnelių petukai ir vidurinės dalys: 1,5 kilogramo
- tamsus sojos padažas: 150 mililitrų
- čili pipirai: 3-5 (priklausomai nuo rūšies)
- aštrus padažas: 2 valgomųjų šaukštų (naudoju "Bull's-Eye", bet tinka ir kitoks)
- česnako tyrė ir/arba granulės
- pipirai
- druska: šiek tiek
- čili pudra (nėra būtina)
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- sezamo sėklos
Recepto paruošimas
1. Susiruoškite visus padažus ir prieskonius, kurių mums prireiks.
2. Paruošimas itin greitas bei paprastas: susmulkinkite čili pipirus ir išmaišykite visus ingredientus, kad gautumėte vientisą masę.
3. Tuomet suverskite vištienos sparnelių dalis, išmaišykite ir palikite bent 30 minučių, kad susigertų prieskoniai.
4. Jeigu nusprendėte kepti orkaitėje, tai 200 laipsnių temperatūroje - maždaug 40 minučių. Praėjus pusei laiko būtinai apverčiame.
5. Kamado Bono aš kepiau naudodama Rotisserie krepšelį, bet žinoma galima ir paprastai. Kepiau irgi 200 laipsnių temperatūroje maždaug 40 minučių. Paskutines minutes būtinai stebime, kad nesudegtų.
6. Papildomai į krepšiuką, jeigu norisi, galima įdėti grybų ir stambiai supjaustytų svogūnų riekelių.
7. Iškeptus vištienos sparnelius patiekiame ir lepinamės!
Panašūs receptai

Kepti vištienos sparneliai kamado kepsninėje

Kepta višta kamado kepsninėje

Karka kamado tipo grilyje (marinuota giroje)

Lašiša kamado grilio kepsninėje ant medinių lentelių

Kepti ir rūkyti kiaulienos šonkauliai kamado kepsninėje

Rūkyta žuvis kamado tipo kepsninėje - rūkyti ešeriai

Pork belly burnt ends - šoninės kubeliai kepti kamado tipo grilyje

Kugelis keptas kamado tipo grilyje

Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu

Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis

KK+ marinatas vištienai su actu

Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai