Kiaulienos sprandinės šašlykai marinuoti kefyre
Kategorija: Grill / Kepsninės / Šašlykinės maisto receptai

Tikriausiai nėra žmogaus, kuris nemėgtų šašlykų. Jei tik užuodžiu, kad kaimynai kepa šašlykus, būtinai tai bėgu daryti ir aš, nes seilės pradeda kauptis. Aš šašlykus stengiuosi marinuoti įvairiai, kartais su mineraliniu, kartais su obuolių sultimis, kartais su majonezu ir garstyčiomis. Bet dažniausiai vistiek grįžta receptas su kefyru. Man jis tikriausiai pats geriausias, bet vis bandau ir kitus, kad šis neatsibostų. :)
Ingredientai:
- kiaulienos sprandinė: 2 kilogramų
- česnakas: 3 skiltelių
- svogūnai: 2
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- kefyras: 0,5 litro
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia kiaulienos sprandinę supjaustykite stambokais gabaliukais.
- Svogūną nulupkite.
- Česnaką irgi nulupkite.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
- Česnaką pasmulkinkite.
- Česnaką ir svogūnus suberkite ant kiaulienos gabaliukų.
- Pabarstykite pipirais ir užpilkite kefyru. Gerai išmaišykite.
- Leiskite kiek pasimarinuoti (bent pusvalandį).
- Po to sunerkite mėsą ant iešmų.
- Prieš kepdami pabarstykite druska.
- Kepkite ant gerai įkaitintų žarijų.
Panašūs receptai

Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai

Kiaulienos sprandinės šašlykas, marinuotas su angliškomis garstyčiomis

Šašlykų receptas su „Vytautu“

Šašlykai majonezo marinate su paprikom

Senovinis šašlykų receptas su actu

Tobulai skanūs kiaulienos kepsniukai

Minkštutėlis vos per pusvalandį pamarinuotas šašlykas

Skanesnių šašlykų neragavote

šašlykas su marinuotais svogūniukais

Kepti ir rūkyti kiaulienos šonkauliai kamado kepsninėje

Minkštutis su kiviais greitai pamarinuotas šašlykas

Kiaulienos šašlykas majonezo ir granatų sulčių marinate