Mielinės obuolių spurgos
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- obuoliai: 2 (dideli)
- pienas: 250 mililitrų
- sausos mielės: 14 gramų
- cukrus: 100 gramų (galima dėti mažiau)
- sviestas: 50 gramų
- miltai: 300 gramų
- kiaušiniai: 2
- aliejus
- miltelinis cukrus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia, mieles praskieskite šiek tiek šiltu pienu ir įmaišykite šaukštą miltų.
2. Padėkite šiltoje vietoje, kad mielės aktyvuotųsi ir pakiltų.
3. Kai mielės suputoja, jas sumaišykite su likusiu pienu, cukrumi ir išplaktais kiaušiniais.
4. Tuomet į tešlą įmaišykite miltus, ištirpintą sviestą ir sutarkuotus obuolius (obuolius geriausia tarkuoti per burokinę tarką).
5. Gerai išmaišykite, uždenkite tešlą ir leiskite jai kilti šiltoje vietoje.
6. Pakilusią tešlą šaukštu dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite spurgas, kol abi pusės taps gražiai auksinės spalvos.
7. Ištrauktas iš aliejaus spurgas padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
8. Iškepusias spurgas apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite dar šiltas. Skanaus!
9. Santrauka: Mielinės obuolių spurgos – tai klasikinis desertas, kuris patiks ir suaugusiems, ir vaikams. Šios spurgos puikiai tinka jaukiems vakarams ar šventiniam stalui papuošti. Obuoliai praturtina receptą gaiviu skoniu ir natūraliais vitaminais, o alternatyvų dėka galėsite pritaikyti receptą pagal savo mitybos poreikius.