Purios arbatinės mielinės bandelės kildinamos šaldytuve
Kategorija: Desertai
Labai gardžios ir purios arbatinės bandelės. Be visai jokių įmantrybių ir daugybės paskaninimų. Tikrai idealus variantas ir galite jas naudoti, vietoje batono arba ruošdami sumuštinius.
Aš pati šį kartą tešlą per visą naktį pakildinau šaldytuve, o kitos dienos ryte jau kepiau bandeles. Bet galite ir kildinti nuo ryto ir kepti vakare.
Iš nurodytos ingredientų normos prikepiau dvi dideles skardas mielinių bandelių.
1. Pirmiausia pieną supilkite į prikaistuvį ir pašildykite iki kambario temperatūros.
2. Tada suberkite cukrų ir gerai išmaišykite, kad ištirptų.
3. Įmaišykite paplaktus kiaušinius.
4. Į dubenį suberkite miltus, sausas mieles ir druską. Užpilkite pieno mišiniu.
5. Pradėkite minkyti tešlą ir palaipsniui supilkite aliejų. Minkykite, kol tešla nebelips prie rankų.
6. Sudėkite ją į didelį dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Aš pati ją dar kiek subadžiau mediniu smeigtuku, kad vaikščiotų oras.
7. Dėkite dubenį su tešla į šaldytuvą maždaug 6-10 valandų.
8. Po to tešlą perminkykite.
9. Formuokite nedideles, apvalias bandeles. Dėkite jas į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
10. Patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukrumi.
11. Palikite šiltoje vietoje maždaug 20 minučių, kad šiek tiek pakiltų.
12. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių. Skanaukite!
Aš pati šį kartą tešlą per visą naktį pakildinau šaldytuve, o kitos dienos ryte jau kepiau bandeles. Bet galite ir kildinti nuo ryto ir kepti vakare.
Iš nurodytos ingredientų normos prikepiau dvi dideles skardas mielinių bandelių.
Ingredientai
- miltai: 800 gramų
- pienas: 400 mililitrų
- kiaušiniai: 2 (+ 1 bandelių patepimui)
- aliejus: 100 mililitrų
- cukrus: 70 gramų (+ 1 valgomojo šaukšto bandelių pabarstymui)
- sausos mielės: 11 gramų
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pieną supilkite į prikaistuvį ir pašildykite iki kambario temperatūros.
2. Tada suberkite cukrų ir gerai išmaišykite, kad ištirptų.
3. Įmaišykite paplaktus kiaušinius.
4. Į dubenį suberkite miltus, sausas mieles ir druską. Užpilkite pieno mišiniu.
5. Pradėkite minkyti tešlą ir palaipsniui supilkite aliejų. Minkykite, kol tešla nebelips prie rankų.
6. Sudėkite ją į didelį dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Aš pati ją dar kiek subadžiau mediniu smeigtuku, kad vaikščiotų oras.
7. Dėkite dubenį su tešla į šaldytuvą maždaug 6-10 valandų.
8. Po to tešlą perminkykite.
9. Formuokite nedideles, apvalias bandeles. Dėkite jas į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
10. Patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukrumi.
11. Palikite šiltoje vietoje maždaug 20 minučių, kad šiek tiek pakiltų.
12. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių. Skanaukite!
Raktažodžiai:
miltai, pienas, kiausiniai, bandeles, mieles, mielines bandeles, druska, cukrus, aliejus
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Bandelės su dešrelėmis
Apelsininės kanelės
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške
Tikras atradimas – Mielinė tešla per 10 minučių! Jums pavyks!
Dešrelės mielinėje tešloje su sūriu orkaitėje
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Keto mityba: cinamoninės bandelės
Mielinės spurgos su džemu
Sumuštiniai - suvožtinis su žuvimi
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Bandelės su lašinukais
Minkštos moliūgo bandelės
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
Kaimiškos keptos bulvinės bandelės iš vaikystės
Mini pusryčių picos
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS
Klasikinis sūrainis
Sumuštiniai su tunu, salieru, obuoliu ir poru
Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip
Sūrio lazdelės orkaitėje su kmynais