Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Kategorija: Desertų receptai

Labai mėgstu įvairiausias mielines bandeles, tik stengiuosi vis keisti įdarus. Šį kartą pasirinkau labai gardų uogienės įdarą.
1. Iš pradžių pusė stiklinės pieno šiek tiek pašildome.
2. Tada į pieną sudedame mieles bei vieną šaukštelį cukraus. Palaikome maždaug 10 minučių, kol mielės ištirps ir šiek tiek pakils.
3. Į likusį pieną sudedame cukrų, sviestą, vanilinį cukrų ir kaitiname, kol sviestas bei cukrus ištirps. Šį mišinį atvėsiname iki kambario temperatūros.
4. Tuomet dideliame dubenyje miltus sumaišome su žiupsneliu druskos. Į miltų viduryje padarytą duobutę supilame pieno, sviesto ir cukraus mišinį, įmušame kiaušinį bei supilame pieną su mielėmis.
5. Viską gerai išmaišome. Tešla turi gautis elastinga ir šiek tiek lipni. Nors kai kurie interneto receptai sako, kad reikia minkyti tešlą, kol ji visiškai nelips prie rankų, bet iš savo asmeninės patirties galiu teigti, kad minkščiausios ir puriausios bandelės gaunasi tuomet, kai tešla yra ganėtinai lipni ir nekieta.
6. Tešlą palikite porai valandų, kol pakils bent jau dvigubai.
7. Paskui formuokite bandeles, į vidų dėkite įvairiausius norimus įdarus. Aš šį kartą naudojau kriaušių uogienę. Tiesa, jeigu norisi nesaldžių bandelių, reikia ruošiant tešlą dėti gerokai mažiau cukraus.
8. Kad paruošta tešla neliptų prie rankų, reikia delnus suvilgyti vandeniu, o sulipdžius bandelę, ją dar pavolioti miltuose.
9. Prieš kepant bandeles, patepame jas plaktu kiaušiniu.
10. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių, kol viršus gražiai paruduos. Lepinamės!
Ingredientai
- sausos mielės: 0,5 pakelio
- pienas: 250 mililitrų
- sviestas: 50 gramų
- cukrus: 0,5 stiklinės
- vanilinis cukrus
- kiaušiniai: 1 (+1 bandelių aptepimui)
- miltai: 1,5-2 stiklinių
- druska: žiupsnelio
- kriaušių uogienė
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pusė stiklinės pieno šiek tiek pašildome.
2. Tada į pieną sudedame mieles bei vieną šaukštelį cukraus. Palaikome maždaug 10 minučių, kol mielės ištirps ir šiek tiek pakils.
3. Į likusį pieną sudedame cukrų, sviestą, vanilinį cukrų ir kaitiname, kol sviestas bei cukrus ištirps. Šį mišinį atvėsiname iki kambario temperatūros.
4. Tuomet dideliame dubenyje miltus sumaišome su žiupsneliu druskos. Į miltų viduryje padarytą duobutę supilame pieno, sviesto ir cukraus mišinį, įmušame kiaušinį bei supilame pieną su mielėmis.
5. Viską gerai išmaišome. Tešla turi gautis elastinga ir šiek tiek lipni. Nors kai kurie interneto receptai sako, kad reikia minkyti tešlą, kol ji visiškai nelips prie rankų, bet iš savo asmeninės patirties galiu teigti, kad minkščiausios ir puriausios bandelės gaunasi tuomet, kai tešla yra ganėtinai lipni ir nekieta.
6. Tešlą palikite porai valandų, kol pakils bent jau dvigubai.
7. Paskui formuokite bandeles, į vidų dėkite įvairiausius norimus įdarus. Aš šį kartą naudojau kriaušių uogienę. Tiesa, jeigu norisi nesaldžių bandelių, reikia ruošiant tešlą dėti gerokai mažiau cukraus.
8. Kad paruošta tešla neliptų prie rankų, reikia delnus suvilgyti vandeniu, o sulipdžius bandelę, ją dar pavolioti miltuose.
9. Prieš kepant bandeles, patepame jas plaktu kiaušiniu.
10. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių, kol viršus gražiai paruduos. Lepinamės!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
mieles, sausos mieles, pienas, sviestas, cukrus, kiausiniai, miltai, bandeles, bandeles su idaru, kriausiu uogiene
Panašūs receptai

Cinamoninės bandelės su obuoliais

Purios arbatinės mielinės bandelės kildinamos šaldytuve

Mielinės drėgnos cinamoninės bandelės su kreminio sūrio glaistu

Mielinis pyragas su aguonomis

Velykinės bandelės su aguonomis

Mielinės bandelės su Nutella

Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru

MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU

Mielinės bandelės su uogiene

Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu

Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas

Mielinės bandelės su Nutella kremu