Gardžiosios mielinės spurgos
Kategorija: Desertai
Reikės:
Gaminame
Atvėsusias spurgas įdarome džemu ir apibarstome cukraus pudra.
- 1 st. pieno
- 2 a.š. sausų mielių
- Apie 0,5 st. cukraus
- 3 st. miltų
- 1 kiaušinio
- 2 kiaušinio tryniai
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 0,5 a.š. druskos
- 2 v.š. (apie 40 g) tirpinto sviesto
- 0,5 l rapsų aliejaus
- mėgstamo džemo ar tirštesnės uogienės
- 1 v.š. cukraus pudros (nebūtinai)
Gaminame
- Pieną pašildome, kad būtų maždaug 30 laipsnių temperatūros.
- 1 st. miltų pilame į dubenį, sumaišome su mielėmis, šaukštu cukraus, užpilame pienu ir viską gerai išmaišę, paliekame 30 min. pakilti šiltoje vietoje.
- Kiaušinį ir trynius plakame kitame dubenyje su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi, kol masė bus puri ir šviesi. Plakinį pilame į pakilusią tešlą, gerai išmaišome. Tada supilame tirpintą sviestą ir likusias dvi stiklines miltų.
- Minkome, kol tešla bus minkšta, blizgi ir glotni, lengvai atšoks nuo indo sienelių. Tešla turi būti minkštesnė ir lipnesnė, nei gaminant bandeles, bet laikyti formą. Užminkius tešlą, paliekame ją pakilti šiltoje vietoje valandai.
- Pakilus tešlai, ją iškočiojame ant miltuoto paviršiaus į 1,5-2 cm storio lakštą. Sausainių formele išspaudžiame spurgas ir sudedame jas ant kepimo popieriaus 30 min., kad dar kartą pakiltų. Kepame nedideliame storasieniame puode, gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
Atvėsusias spurgas įdarome džemu ir apibarstome cukraus pudra.
Mielinės spurgos su džemu
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Labai skanios spurgos
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Šventėms – tortas „Snickers“
Bandelės su lašinukais
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Šokoladinis tiramisų tortas
Citrininis pyragas
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Plikyti pyragaičiai
Pica su vištiena ir ananasais
Tortas „Juodasis miškas“
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Sūrio spurgos su jalapenu
Raudonojo aksomo tortas
Klasikinis sūrainis