Superinės spurgos su įdaru, nuo kurių visa jūsų šeima bus kaip be galvos
Kategorija: Desertai
Šios superinės spurgos gaunasi tokios minkštos, kad valgant net tirpsta burnoje!
Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunasi daugiau nei 40 spurgų.
1. Iš pradžių pieną sumaišome su vandeniu, šiek tiek pašildome.
2. Tuomet sudedame visą cukrų ir mieles. Išmaišome ir leidžiame mielėms "atgyti" (maždaug 15 minučių).
3. Dabar dėkite kiaušinį.
4. Po to sviestą (galite kambario temperatūros, galite tirpintą) ir druską.
5. Taip pat vaniliną (jis nėra būtinas, bet su juo man labiau patinka, čia jau pagal skonį).
6. Viską kruopščiai išplakite šluotele. Dabar berkite miltus palaipsniui ir maišykite šaukštu.
7. Dėkite tešlą ant stalo ir minkykite, minkykite, pabarstydamos miltais. Tešla turi gautis nelabai minkšta, bet ir nelabai kieta - vidutinė.
8. Man prireikė maždaug 400 gramų miltų.
9. Tešlą uždengiame rankšluosčiu ir leidžiame pakilti maždaug 1,5 valandos, kol ji nepadidės dvigubai.
10. Jeigu ji padidės dvigubai per valandą, vadinasi, to pilnai užtenka ir galite imtis spurgų gamybos.
11. Pakilusią tešlą iškočiojame maždaug vieno centimetro storio lakštu, išpjauname vidutinio dydžio apskritimus (aš pati dariau stikline ir jie man išėjo dideli, geriau kažkuo panašiu į taurelę) ir leidžiame pastovėti, kol jie nepadidės dvigubai.
12. Po to gerai įkaitiname aliejų (tiek, kad spurgos plaukiotų aliejuje, nesiekdamos dugno) gilioje keptuvėje.
13. Apkepame jas iš abiejų pusių kol gražiai pagelsta. Iškeptas mielines spurgas dedame ant popierinių rankšluosčių.
14. Per tą laiką, kol kepa eilinė spurgų porcija, įdarome paruoštas. Kepant pas spurgas lieka balta tešlos juostelė, kuri eina per visą apskritimą. Aštriu peiliu per ją padarome įpjovą ir dedame norimą įdarą. Galite ir visai neįdaryti, o tiesiog pabarstyti cukraus pudra, taipogi labai skanu. Valgome spurgas kol šiltos! Pasilepinam!
Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunasi daugiau nei 40 spurgų.
Ingredientai
- pieno: 500 mililitrų
- kiaušinių: 2
- sviesto: 125 gramų (arba margarino)
- cukraus: 2 valgomųjų šaukštų (+1 arbatinio šaukštelio)
- sausų mielių: 11 gramų (pakelio)
- šilto vandens: 0,5 stiklinės
- miltų: tiek, kad tešla nebūtų kieta, bet ir neliptų prie rankų
- Įdarui (pasirinktinai)
- mėgstamas džemas
- uogienė
- sutirštintas pienas
- kremas
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pieną sumaišome su vandeniu, šiek tiek pašildome.
2. Tuomet sudedame visą cukrų ir mieles. Išmaišome ir leidžiame mielėms "atgyti" (maždaug 15 minučių).
3. Dabar dėkite kiaušinį.
4. Po to sviestą (galite kambario temperatūros, galite tirpintą) ir druską.
5. Taip pat vaniliną (jis nėra būtinas, bet su juo man labiau patinka, čia jau pagal skonį).
6. Viską kruopščiai išplakite šluotele. Dabar berkite miltus palaipsniui ir maišykite šaukštu.
7. Dėkite tešlą ant stalo ir minkykite, minkykite, pabarstydamos miltais. Tešla turi gautis nelabai minkšta, bet ir nelabai kieta - vidutinė.
8. Man prireikė maždaug 400 gramų miltų.
9. Tešlą uždengiame rankšluosčiu ir leidžiame pakilti maždaug 1,5 valandos, kol ji nepadidės dvigubai.
10. Jeigu ji padidės dvigubai per valandą, vadinasi, to pilnai užtenka ir galite imtis spurgų gamybos.
11. Pakilusią tešlą iškočiojame maždaug vieno centimetro storio lakštu, išpjauname vidutinio dydžio apskritimus (aš pati dariau stikline ir jie man išėjo dideli, geriau kažkuo panašiu į taurelę) ir leidžiame pastovėti, kol jie nepadidės dvigubai.
12. Po to gerai įkaitiname aliejų (tiek, kad spurgos plaukiotų aliejuje, nesiekdamos dugno) gilioje keptuvėje.
13. Apkepame jas iš abiejų pusių kol gražiai pagelsta. Iškeptas mielines spurgas dedame ant popierinių rankšluosčių.
14. Per tą laiką, kol kepa eilinė spurgų porcija, įdarome paruoštas. Kepant pas spurgas lieka balta tešlos juostelė, kuri eina per visą apskritimą. Aštriu peiliu per ją padarome įpjovą ir dedame norimą įdarą. Galite ir visai neįdaryti, o tiesiog pabarstyti cukraus pudra, taipogi labai skanu. Valgome spurgas kol šiltos! Pasilepinam!
Raktažodžiai:
pienas, kiausiniai, sviestas, cukrus, spurgos, mieles, vanduo, dzemas, uogiene, kremas
Labai skanios spurgos
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Varškės spurgos su maskarpone
Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas
Mielinės spurgos su džemu
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Riestainiai
Virti varškėčiai
Spurgos be varškės
Šokoladinės varškės spurgos, ruoštos su kepimo milteliais
Apelsininės kanelės
Vaflių vamzdeliai ant keptuvės: gaminame be vaflinės
Plikytų sausainių tortas su maskarpone ir rududu pagal Beatą
Cinamoninė duona
Neįprasti kiaušininiai blynai
Mielinis picos padas
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Minkštučiai varškės keksiukai
Spurgos su kefyru
Ispaniškos spurgos Churros
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Burnoje tirpstantis varškės apkepas su obuoliais
Sviestinis kremas iš paprastų ingredientų per 5 minutes
Red velvet tortas su švelniu kremu