Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu
Kategorija: Desertai
Toks lenkiškas tortas Karpatka yra gaminamas iš plikytos tešlos ir plikyto kremo. Jį labiausiai pamėgs eklerų gerbėjai. Tortas nesigauna sunkus, tad valgai ir niekaip negali sustoti!
1. Susiruošiame ingredientus, kurių mums prireiks.
2. Tešla: Į puodą supilame pieną, vandenį, sviestą, druską ir cukrų. Kaitiname ant vidutinės kaitros, kol ištirpsta sviestas ir pienas pradeda virti.
3. Suberiame išsijotus miltus. Maišome su mentele, kol tešla tampa vientisa, atšoksta nuo puodo šonų.
4. Tešlą kiek atvėsiname. Po vieną įmušame kiaušinius. Kiekvieną maišome iki vientisos masės.
5. Dvi kepimo formas po 22 centimetrus (jeigu turite tik vieną kaip ir aš, teks kepti per du kartus) išklojame su kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu. Paskirstome tešlą.
6. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 22-30 minučių. Viršus privalo būti iškilęs, auksinės spalvos. Atvėsiname.
7. Kremas: Puode kaitiname didžiąja dalį pieno (maždaug 100 mililitrų atidedame) ant vidutinės kaitros iki virimo.
8. Tuo metu inde šluotele išmaišome kiaušinius, cukrų ir vanilę. Suberiame krakmolą, supilame 100 mililitrų pieno, kad būtų lengviau išmaišyti.
9. Po truputį supilame didžiąją dalį pieno į indą su kiaušiniais. Visą laiką maišome. Tuomet viską supilame atgal į puodą, maišydami šluotele.
10. Kremą užkaitiname, maišome šluotele, kol jis sutirštėja. Tai truks kelias minutes.
11. Kremą, esantį puode, uždengiame su maistine plėvele. Tai privalu padaryti, kad nesusidarytų pieno plėvelė. Atvėsiname iki kambario temperatūros.
12. Puode su mikseriu išplakame sviestą iki purumo. Per 3-4 kartus sukrečiame kremą. Kiekvieną kartą išplakame iki vientisos masės.
13. Torto surinkimas: Pasiruošiame lėkštę, ant kurios bus tortas. Ant jos uždedame kepimo formos šonus, apjuosiame specialia juosta (galite naudoti kepimo popierių).
14. Į apačią dedame tešlos blyną. Iškilusi dalis turi būti viršuje.
15. Tuomet kremą.
16. Ant viršaus - antras blynas. Tortą idealiausia per visą naktį palaikyti šaldytuve.
17. Po to nuimame juostos šonus. Viršų pabarstome cukraus pudra ir papuošiame uogomis. Skanaujame!
Ingredientai
- Tešlai:
- kiaušiniai: 4 M dydžio (kambario temperatūros)
- pienas: 100 mililitrų
- vanduo: 100 mililitrų
- sviestas: 80 gramų (perpjauname į kelias dalis)
- miltai: 140 gramų
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- Kremui:
- pienas: 500 mililitrų
- kiaušiniai: 2 M dydžio
- cukrus: 130 gramų
- kukurūzų krakmolas: 40 gramų
- sviestas: 150 gramų (kambario temperatūros)
- vanilės ekstraktas arba vanilinis cukruskremas uždengtas maistine plėvele
Recepto paruošimas
1. Susiruošiame ingredientus, kurių mums prireiks.
2. Tešla: Į puodą supilame pieną, vandenį, sviestą, druską ir cukrų. Kaitiname ant vidutinės kaitros, kol ištirpsta sviestas ir pienas pradeda virti.
3. Suberiame išsijotus miltus. Maišome su mentele, kol tešla tampa vientisa, atšoksta nuo puodo šonų.
5. Dvi kepimo formas po 22 centimetrus (jeigu turite tik vieną kaip ir aš, teks kepti per du kartus) išklojame su kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu. Paskirstome tešlą.
6. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 22-30 minučių. Viršus privalo būti iškilęs, auksinės spalvos. Atvėsiname.
7. Kremas: Puode kaitiname didžiąja dalį pieno (maždaug 100 mililitrų atidedame) ant vidutinės kaitros iki virimo.
8. Tuo metu inde šluotele išmaišome kiaušinius, cukrų ir vanilę. Suberiame krakmolą, supilame 100 mililitrų pieno, kad būtų lengviau išmaišyti.
9. Po truputį supilame didžiąją dalį pieno į indą su kiaušiniais. Visą laiką maišome. Tuomet viską supilame atgal į puodą, maišydami šluotele.
10. Kremą užkaitiname, maišome šluotele, kol jis sutirštėja. Tai truks kelias minutes.
11. Kremą, esantį puode, uždengiame su maistine plėvele. Tai privalu padaryti, kad nesusidarytų pieno plėvelė. Atvėsiname iki kambario temperatūros.
12. Puode su mikseriu išplakame sviestą iki purumo. Per 3-4 kartus sukrečiame kremą. Kiekvieną kartą išplakame iki vientisos masės.
13. Torto surinkimas: Pasiruošiame lėkštę, ant kurios bus tortas. Ant jos uždedame kepimo formos šonus, apjuosiame specialia juosta (galite naudoti kepimo popierių).
14. Į apačią dedame tešlos blyną. Iškilusi dalis turi būti viršuje.
15. Tuomet kremą.
16. Ant viršaus - antras blynas. Tortą idealiausia per visą naktį palaikyti šaldytuve.
17. Po to nuimame juostos šonus. Viršų pabarstome cukraus pudra ir papuošiame uogomis. Skanaujame!
Raktažodžiai:
tortas, plikyta tesla, plikytas kremas, desertas, pyragas, kiausiniai, vanile, cukrus, pienas, tortas is plikytos teslos
Tortas "Krepvilis"
Red velvet tortas su švelniu kremu
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Naminiai eklerai su plikytu kremu.
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
Migdolų pyragas su uogiene
Morengai su sviestiniu kremu
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Purūs amerikietiški blyneliai su bananais pagal Oliverį
Sausainiai VILNIUS su glajumi
Eklerai su vaniliniu kremu
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Plikyta tešla. Iš jos galima gaminti plikytus pyragaičius (eklerus).
Labai skanios spurgos
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Raudonojo aksomo tortas
Velykinis „Napoleonas“
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
VARŠKĖS SPURGYTĖS SU SKYLUTE
Rūkytos lašišos ir krapų apkepas