Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu

Kategorija: Desertai


Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu

Paskelbė:
14 Vasario 2022
Toks lenkiškas tortas Karpatka yra gaminamas iš plikytos tešlos ir plikyto kremo. Jį labiausiai pamėgs eklerų gerbėjai. Tortas nesigauna sunkus, tad valgai ir niekaip negali sustoti!




Ingredientai



  • Tešlai:

    • kiaušiniai: 4 M dydžio (kambario temperatūros)
    • pienas: 100 mililitrų
    • vanduo: 100 mililitrų
    • sviestas: 80 gramų (perpjauname į kelias dalis)
    • miltai: 140 gramų
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio

  • Kremui:

    • pienas: 500 mililitrų
    • kiaušiniai: 2 M dydžio
    • cukrus: 130 gramų
    • kukurūzų krakmolas: 40 gramų
    • sviestas: 150 gramų (kambario temperatūros)
    • vanilės ekstraktas arba vanilinis cukruskremas uždengtas maistine plėvele



Recepto paruošimas



1. Susiruošiame ingredientus, kurių mums prireiks.
2. Tešla: Į puodą supilame pieną, vandenį, sviestą, druską ir cukrų. Kaitiname ant vidutinės kaitros, kol ištirpsta sviestas ir pienas pradeda virti.
3. Suberiame išsijotus miltus. Maišome su mentele, kol tešla tampa vientisa, atšoksta nuo puodo šonų.
4. Tešlą kiek atvėsiname. Po vieną įmušame kiaušinius. Kiekvieną maišome iki vientisos masės.
5. Dvi kepimo formas po 22 centimetrus (jeigu turite tik vieną kaip ir aš, teks kepti per du kartus) išklojame su kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu. Paskirstome tešlą.
6. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 22-30 minučių. Viršus privalo būti iškilęs, auksinės spalvos. Atvėsiname.
7. Kremas: Puode kaitiname didžiąja dalį pieno (maždaug 100 mililitrų atidedame) ant vidutinės kaitros iki virimo.
8. Tuo metu inde šluotele išmaišome kiaušinius, cukrų ir vanilę. Suberiame krakmolą, supilame 100 mililitrų pieno, kad būtų lengviau išmaišyti.
9. Po truputį supilame didžiąją dalį pieno į indą su kiaušiniais. Visą laiką maišome. Tuomet viską supilame atgal į puodą, maišydami šluotele.
10. Kremą užkaitiname, maišome šluotele, kol jis sutirštėja. Tai truks kelias minutes.
11. Kremą, esantį puode, uždengiame su maistine plėvele. Tai privalu padaryti, kad nesusidarytų pieno plėvelė. Atvėsiname iki kambario temperatūros.
12. Puode su mikseriu išplakame sviestą iki purumo. Per 3-4 kartus sukrečiame kremą. Kiekvieną kartą išplakame iki vientisos masės.
13. Torto surinkimas: Pasiruošiame lėkštę, ant kurios bus tortas. Ant jos uždedame kepimo formos šonus, apjuosiame specialia juosta (galite naudoti kepimo popierių).
14. Į apačią dedame tešlos blyną. Iškilusi dalis turi būti viršuje.
15. Tuomet kremą.
16. Ant viršaus - antras blynas. Tortą idealiausia per visą naktį palaikyti šaldytuve.
17. Po to nuimame juostos šonus. Viršų pabarstome cukraus pudra ir papuošiame uogomis. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: