Velykinis „Napoleonas“
Kategorija: Desertai
Lakštams:
600 g miltų (plius kočiojimui)
350 g grietinės
300 g sviesto, šalto
1 kiaušinis
Plikytam kremui:
500 g pieno
6 valg.š. krakmolo
3 kiaušiniai
600 g (1 1/2 skardinės) “Rududu”
420 g grietinėlės
Papuošimui:
400 g grietinėlės
3 valg.š. cukraus
1 pakelis grietinėlės standiklio
keli guminukai – širdelės
1 torto lakštas, susmulkintas iš trupinukų
Gaminimas:
1. Torto lakštams miltus suberti į dubenį. Sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinti tarp pirštų tol, kol susidarys trupinukai.
2. Sudėti grietinę, įmušti kiaušinį. Išmaišyti ir išminkyti vientisą tešlą.
3. Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą maždaug valandai.
4. Po valandos išimti tešlą ir padalinti į dešimt lygių dalių.
5. Ant dešimties kepimo popieriaus lakštų nusibrėžti apskritimus.Aš dariau tortą kiaušinio formos,tai mano lakštai buvo vis mažėjantys po 2 cm. Iškočioti tešlos gabalėlius tiesiai ant kepimo popieriaus. Apipjauti ir subadyti šakute.
6. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Kepant lakštų skersmuo sumažėja maždaug 1 – 2 cm.
7. Pasiruošti torto kremą: kiaušinius išplakti su krakmolu, kol neliks gumuliukų.
8. Pieną ant vidutinės ugnies pakaitinti tol, kol bus karštas.
9. Puodą nuimti nuo ugnies ir į karštą pieną lėtai, maišant supilti kiaušinių ir krakmolo plakinį.
10. Dėti puodą atgal ant ugnies ir kaitinti kelias minutes, kol sutirštės (tai tikrai pastebėsite, nes kremas sutirštėja labai).
11. Paruoštą kremą visiškai atvėsinti.
12. “Rududu” išplakti. Sumaišyti su atvėsintu plikytu kremu ir dar kartą viską išplakti.
13. Atskirai išplakti grietinėlę iki standžių putų. Atsargiai, iš lėto sumaišyti su plikytu kremu.
14. Surinkti tortą:dėti pirmą šaltą torto lakštą ir jį aptepti kremu. Taip susluoksniuoti visus torto lakštus.Aš kremą formavau rankomis,kad gautųsi kiaušinio forma.
15. Dėti tortą į šaldytuvą kelioms valandoms. Tortui sustingus-papuošti.
16. Papuošti tortą pagal savo norus.
600 g miltų (plius kočiojimui)
350 g grietinės
300 g sviesto, šalto
1 kiaušinis
Plikytam kremui:
500 g pieno
6 valg.š. krakmolo
3 kiaušiniai
600 g (1 1/2 skardinės) “Rududu”
420 g grietinėlės
Papuošimui:
400 g grietinėlės
3 valg.š. cukraus
1 pakelis grietinėlės standiklio
keli guminukai – širdelės
1 torto lakštas, susmulkintas iš trupinukų
Gaminimas:
1. Torto lakštams miltus suberti į dubenį. Sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinti tarp pirštų tol, kol susidarys trupinukai.
2. Sudėti grietinę, įmušti kiaušinį. Išmaišyti ir išminkyti vientisą tešlą.
3. Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą maždaug valandai.
4. Po valandos išimti tešlą ir padalinti į dešimt lygių dalių.
5. Ant dešimties kepimo popieriaus lakštų nusibrėžti apskritimus.Aš dariau tortą kiaušinio formos,tai mano lakštai buvo vis mažėjantys po 2 cm. Iškočioti tešlos gabalėlius tiesiai ant kepimo popieriaus. Apipjauti ir subadyti šakute.
6. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Kepant lakštų skersmuo sumažėja maždaug 1 – 2 cm.
7. Pasiruošti torto kremą: kiaušinius išplakti su krakmolu, kol neliks gumuliukų.
8. Pieną ant vidutinės ugnies pakaitinti tol, kol bus karštas.
9. Puodą nuimti nuo ugnies ir į karštą pieną lėtai, maišant supilti kiaušinių ir krakmolo plakinį.
10. Dėti puodą atgal ant ugnies ir kaitinti kelias minutes, kol sutirštės (tai tikrai pastebėsite, nes kremas sutirštėja labai).
11. Paruoštą kremą visiškai atvėsinti.
12. “Rududu” išplakti. Sumaišyti su atvėsintu plikytu kremu ir dar kartą viską išplakti.
13. Atskirai išplakti grietinėlę iki standžių putų. Atsargiai, iš lėto sumaišyti su plikytu kremu.
14. Surinkti tortą:dėti pirmą šaltą torto lakštą ir jį aptepti kremu. Taip susluoksniuoti visus torto lakštus.Aš kremą formavau rankomis,kad gautųsi kiaušinio forma.
15. Dėti tortą į šaldytuvą kelioms valandoms. Tortui sustingus-papuošti.
16. Papuošti tortą pagal savo norus.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Šventėms – tortas „Snickers“
Raudonojo aksomo tortas
Tortas „Juodasis miškas“
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Šokoladinis karamelinis pyragas
Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
Labai skanios spurgos
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Klasikinis medaus tortas
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
Pica su vištiena ir ananasais
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Tortas „Raffaello“
Kiaušinius dažome natūraliai
Plikyti pyragaičiai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tortas "Krepvilis"
Klasikinis tiramisu
Kibinai
Gruziniska "Charčio"
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Minkštas ir drėgnas pyragas „Zebras“