Grietinės "sūrio" tortas su mandarinais
Kategorija: Desertų receptai
Ingredientai
- Sausainiai: 2 pakeliai (po 165 g)
- Sviestas: 130 g
- Grietinė: 700g (30% riebumo)
- Kiaušiniai: 4 vnt.
- Cukrus: 140 g
- Kukurūzų krakmolas: 3 valg. š.
- Vanilinis cukrus: 10 g
- Mandarinai: daug mažesnių
Recepto paruošimas
1. Sausainius susmulkinti iki trupinių. Patogiausia tai padaryti maisto smulkintuvu.
2. Sviestą ištirpinti ir supilti ant trupinių ir gerai išmaišyti.
3. Torto formos dugną ištiesti kepimo popieriumi ir supilti trupinius. Stiklinės pagalba (ar rankomis) trupinius paskleisti formoje suformuojant aukštesnius kraštus.
4. Kremui paruošti į didelį dubenė sudėti grietinę, cukrų, įmušti kiaušinius ir suberti krakmolą. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
5. Ant sausainių pagrindo supilti paruoštą kremą. Jo neturėtų būti daugiau nei suformuoti borteliai, kad neišbėgtų.
6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir pyragą kepti apie ~40 min.
7. Pyragui iškepus orkaitę išjungti, dureles labai minimaliai praverti (labai nedaug) ir leisti pyragui bent valandą lėtai vėsti orkaitėje.
8. Tuomet išimti iš orkaitės, leisti pilnai atvėsti, papuošti ir perkelti į šaldytuvą bent porai valandų, o dar geriau nakčiai.
Patiko receptas? Pasidalink!
Tortai, sūrio pyragas, sūrio tortas, grietininis tortas, mandarinai, desertas Kalėdoms.