Kavos keksiukai

Kategorija: Desertai


Kavos keksiukai

Paskelbė:
15 Lapkričio 2021

Ingredientai


  • sviestas: 120 gramų
  • cukrus: 120 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • miltai: 400 gramų
  • stipri kava: 200 mililitrų
  • kokybiška kakava: 50 gramų
  • kepimo milteliai: 1 šaukštelio

  • Kremui:
    • maskarponės sūris: 300 gramų
    • cukraus pudra: 100 gramų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • kavos pupelės (nėra būtina)


Recepto paruošimas


1. Iš pradžių paruošiame ir atvėsiname kavą.
2. Kambario temperatūros sviestą plakame su cukrumi, kol masė taps puri. Įmaišome kiaušinius ir gerai išmaišome.
3. Tuomet į sviesto masę įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais bei kakava. Supilame šaltą kavą ir gerai išmaišome.
4. Tada tešlą supilame į keksiukų formeles užpildydamos du trečdalius formelių tūrio.
5. Po to dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 20-25 minutes arba, kol keksiukai iškeps. Atvėsiname.
6. Kremas: Maskarponę išplakame su cukraus pudra bei citrinos sultimis.
7. Paskui kremą dedame į konditerinį švirkštą su žvaigždutės antgaliu ir išspaudžiame kremą ant keksiukų.
8. Galiausiai papuošiame kavos pupelėmis (jeigu norisi). Lepinamės

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: