GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
Kategorija: Desertai
- Braškiniams ledams:
- braškės: 500 gramų
- cukrus: 200 gramų (reikia ragauti ir parinkti pagal savo skonį)
- grietinė: 200 gramų
- 36% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- Mėlynių ledams:
- mėlynės: 500 gramų
- cukrus: 200 gramų (reikia ragauti ir parinkti pagal savo skonį)
- grietinė: 200 gramų
- 36% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
- Bananų ledams:
- bananai: 500 gramų
- cukrus: 50 gramų (reikia ragauti ir parinkti pagal savo skonį)
- grietinė: 200 gramų
- 36% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
- vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
- Iš pradžių braškes nuplaukite, nusausinkite, užbarstykite cukrumi, gerai išmaišykite bei paliekite kambario temperatūroje maždaug 60 minučių, kartas nuo karto pamaišydamos.
- Po to braškes sutrinkite blenderiu iki norimos konsistencijos, į jas supilkite grietinėlę, grietinę, citrinos sultis. Išmaišykite.
- Tuomet išpilkite į formą bei šaldykite šaldymo kameroje. Kas maždaug 20-30 minučių išimkite ledus bei gerai išmaišykite braškių masę. Ledus paskutinį kartą maišykite, kai maišant masė sutvirtėjus ir panaši į patirpusių ledų konsistenciją.
- Šitaip gaminkite ir kitus ledus. :)
- Pastebėjimas: Patį pirmą kartą aš gaminau braškinius ledus, buvau labai sužavėta, pasakiškas skonis!!! Paskui bandžiau su mėlynėmis ir bananais, skonis tikrai neblogas, tik su braškėmis vis tiek man skaniausia!
VANILINIAI LEDAI
Kiaušinius dažome natūraliai
Nekeptas maskarponės pyragas su braškėmis
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Maskarponės putėsiai su braškėmis
DVISLUOKSNIS BRAŠKIŲ IR MANGŲ KOKTEILIS
Aviečių ir braškių šerbetas
Klasikinis medaus tortas
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Šventėms – tortas „Snickers“
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Pyragas su maskarpone
Krapų padažas
KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
GUACAMOLE (GVAKAMOLĖ) | PADAŽAS
KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS