Trapūs pyragėliai
Kategorija: Desertai
INGREDIENTAI
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Cinamonas 1 arbat. š. pagal skonį
- Obuoliai 3 vnt. Įdarui
- Moliūgai 200 g Įdarui
- Apelsinai 1 vnt. Įdarui
- Citrinos 1 vnt. Įdarui
- Cukrus 125 g Įdarui
- Migdolai 40 g Įdarui; skrudintų
- Vanduo 100 ml Įdarui
KAIP GAMINTI
1. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.
2. Apelsiną ir citriną nuplaukite, žieveles nutarkuokite, minkštimą supjaustykite kubeliais.
3. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, irgi supjaustykite kubeliais.
4. Į puodą su vandeniu berkite obuolius, moliūgo kubelius, citrusus ir kaitinkite apie pusvalandį, kol vaisiai suminkštės. Tada suberkite cukrų ir vis pamaišydama virkite dar apie 20 min., kol masė sutirštės.
5. Paruoštą džemą atvėsinkite.
6. Tešlą atšildykite, supjaustykite kvadratėliais.
7. Ant kiekvieno krėskite džemo, berkite skrudintų migdolų, susukite kriauklele.
8. Paruoštus pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu, berkite cinamono ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15–20 min.
2. Apelsiną ir citriną nuplaukite, žieveles nutarkuokite, minkštimą supjaustykite kubeliais.
3. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, irgi supjaustykite kubeliais.
4. Į puodą su vandeniu berkite obuolius, moliūgo kubelius, citrusus ir kaitinkite apie pusvalandį, kol vaisiai suminkštės. Tada suberkite cukrų ir vis pamaišydama virkite dar apie 20 min., kol masė sutirštės.
5. Paruoštą džemą atvėsinkite.
6. Tešlą atšildykite, supjaustykite kvadratėliais.
7. Ant kiekvieno krėskite džemo, berkite skrudintų migdolų, susukite kriauklele.
8. Paruoštus pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu, berkite cinamono ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15–20 min.
Pyragėliai su grybais
Obuolių desertas
Apelsinų ir migdolų pyragas
Užkandėlė su pomidorais
Lietinių kąsneliai su lašišomis
Sriuba su lašišomis
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Pyragas su maskarpone
Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė
Skanėstas su uogomis
MOLIŪGO-SŪRIO APKEPAS
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Lietiniai su avokadais
Pica su voveraitėmis
RINTA MOLIŪGŲ SRIUBA
Kiaušinius dažome natūraliai
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Pikantiškas paštetas su figom
Tortas „Juodasis miškas“
FARŠO RUTULIUKAI - "SPURGYTĖS"
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Lietiniai su grybų įdaru
Migdolų pyragas su uogiene