Keto mityba: cinamoninės bandelės
Kategorija: Desertai
Tikrai labai skanios keto cinamoninės bandelės. Rekomenduoju pamėginti. Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 18 bandelių.
1. Iš pradžių mocarelos sūrį sutarkuokite smulkios tarkos pagalba, įdėkite maskarponės kremą ir šildykite maždaug 2 minutes, kol sūris išsilydys. Sumaišykite maskarponę su mocarela.
2. Tuomet iš lėto berkite migdolų miltus, kepimo miltelius ir saldiklį. Supilkite išplaktą kiaušinį ir viską gerai išminkykite. Jei tešla gautųsi per lipni, galima įdėti dar šiek tiek migdolų miltų
3. Tada tešlą suformuokite į rutuliuką ir dėkite į šaldytuvą, mažiausiai 30 minučių.
4. Po to išlydykite sviestą, sumaišykite su cinamonu bei saldikliu.
5. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Naudokite kepimą iš viršaus ir apačios.
6. Tešlą padalinkite į 2 lygias dalis. Vieną dalį kočiokite ant silikoninio pagrindo. Stenkitės formuoti stačiakampį. Aptepkite sviesto ir cinamono mišiniu, atsargiai susukite. Tą patį pakartokite su antra tešlos dalimi.
7. Ritinėlius supjaustykite aštriu peiliu arba plonu siūlu. Dėkite į kepimo formą ir kepkite maždaug 15-20 minučių.
8. Per tą laiką, kol pyragėliai kepa, maskarponę sumaišykite su išplakta grietinėle ir saldikliu, pagardinkite vanilės esencija.
9. Iškepusius pyragėlius palikite atvėsti, kitaip tepamas glajus ištiš bei ištirps. Atvėsus aptepkite kremu. Lepinkitės!
Ingredientai
- mocarelos sūris: 200 gramų (geriausia naudoti "Pik Nik" lazdeles)
- migdolų miltai: 400 gramų
- maskarponės kremas: 75 gramų
- kiaušiniai: 1 (M dydžio)
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- erythritol saldiklis: 2 valgomųjų šaukštų
- Įdarui:
- ištirpintas sviestas: 30 gramų
- cinamonas: 4 arbatinių šaukštelių
- erytritol saldiklis: 2-3 valgomųjų šaukštų
- Glajui:
- maskarponės kremas: 30 gramų
- 35% riebumo grietinėlė: 30 gramų
- erythritol saldiklis: 1-2 valgomųjų šaukštų
- vanilės esencija: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mocarelos sūrį sutarkuokite smulkios tarkos pagalba, įdėkite maskarponės kremą ir šildykite maždaug 2 minutes, kol sūris išsilydys. Sumaišykite maskarponę su mocarela.
2. Tuomet iš lėto berkite migdolų miltus, kepimo miltelius ir saldiklį. Supilkite išplaktą kiaušinį ir viską gerai išminkykite. Jei tešla gautųsi per lipni, galima įdėti dar šiek tiek migdolų miltų
3. Tada tešlą suformuokite į rutuliuką ir dėkite į šaldytuvą, mažiausiai 30 minučių.
4. Po to išlydykite sviestą, sumaišykite su cinamonu bei saldikliu.
5. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Naudokite kepimą iš viršaus ir apačios.
6. Tešlą padalinkite į 2 lygias dalis. Vieną dalį kočiokite ant silikoninio pagrindo. Stenkitės formuoti stačiakampį. Aptepkite sviesto ir cinamono mišiniu, atsargiai susukite. Tą patį pakartokite su antra tešlos dalimi.
7. Ritinėlius supjaustykite aštriu peiliu arba plonu siūlu. Dėkite į kepimo formą ir kepkite maždaug 15-20 minučių.
8. Per tą laiką, kol pyragėliai kepa, maskarponę sumaišykite su išplakta grietinėle ir saldikliu, pagardinkite vanilės esencija.
9. Iškepusius pyragėlius palikite atvėsti, kitaip tepamas glajus ištiš bei ištirps. Atvėsus aptepkite kremu. Lepinkitės!
Raktažodžiai:
bandeles, cinamonas, bandeles su cinamonu, cinamonines bandeles, keto, keto mityba, grietinele, maskarpone, maskarpones kremas, mocarelos suris
Klasikinis tiramisu
Keksiukai su nutella
Blynai su varške - varškėčiai be cukraus
Kavos keksiukai
Keto varškės apkepas
Šokoladinis tiramisų tortas
Šilta špinatų maskarponės užtepėlė
Kaimiškos keptos bulvinės bandelės iš vaikystės
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Migdolų pyragas su uogiene
BLYNAI SU RICOTTA
Bemielės tešlos pica
KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
TRAŠKIOS MOZZARELLA SŪRIO LAZDELĖS
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Cukinijų apkepėlė
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
Sluoksniuotos tešlos desertas su grietinėle ir maskarpon
BROKOLIŲ – FETOS SALOTOS
Skaniausias tortas Paukščių pienas