Apelsinų ir migdolų pyragas
Kategorija: Desertai
Reikės:
2 nedidelių apelsinų (nuplautų)
3 kiaušinių
110 g cukraus
žiupsnio druskos
85 g kukurūzų miltų
90 g migdolų miltų
35 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Dekoruoti reikės:
2 apelsinų (nuplautų)
250 g cukraus
Gaminame
* Nenuluptus apelsinus puode užpilkite vandeniu, kad apsemtų, uždenkite dangtį ir virkite ant vidutinio karščio ugnies. Kai vanduo užvirs, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir virkite maždaug 1 val. Tada išgriebkite, atvėsinkite, supjaustykite, pašalinkite sėklas. Minkštimą sutrinkite iki tyrės.
* Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska iki putų.
* Dubenyje sumaišykite kukurūzų, migdolų ir kitus miltus, kepimo miltelius. Į šią masę įmaišykite apelsinų tyrę, paskui – išplaktus kiaušinius. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20 cm skersmens skardą.
Kepkite 180 °C laipsnių orkaitėje maždaug 40 min. – iki į kepinį įsmeigtą medinį iešmelį ištrauksite švarų.
* Dekoravimas. Puode užvirinkite 250 ml apelsinų nuoviro, suberkite ir ištirpinkite cukrų. Ant nesmarkios ugnies virkite sirupą 10–15 min., kol ims tirštėti.
* Apelsinus supjaustykite kuo plonesniais (maždaug 3 mm) griežinėliais ir po kelis virkite sirupe, kol baltoji dalis tarp minkštimo ir odelės taps skaidri. Tada išgriebkite juos, atvėsinkite ir dekoruokite pyragą. Pagardinkite likusiu sirupu.
2 nedidelių apelsinų (nuplautų)
3 kiaušinių
110 g cukraus
žiupsnio druskos
85 g kukurūzų miltų
90 g migdolų miltų
35 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Dekoruoti reikės:
2 apelsinų (nuplautų)
250 g cukraus
Gaminame
* Nenuluptus apelsinus puode užpilkite vandeniu, kad apsemtų, uždenkite dangtį ir virkite ant vidutinio karščio ugnies. Kai vanduo užvirs, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir virkite maždaug 1 val. Tada išgriebkite, atvėsinkite, supjaustykite, pašalinkite sėklas. Minkštimą sutrinkite iki tyrės.
* Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska iki putų.
* Dubenyje sumaišykite kukurūzų, migdolų ir kitus miltus, kepimo miltelius. Į šią masę įmaišykite apelsinų tyrę, paskui – išplaktus kiaušinius. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20 cm skersmens skardą.
Kepkite 180 °C laipsnių orkaitėje maždaug 40 min. – iki į kepinį įsmeigtą medinį iešmelį ištrauksite švarų.
* Dekoravimas. Puode užvirinkite 250 ml apelsinų nuoviro, suberkite ir ištirpinkite cukrų. Ant nesmarkios ugnies virkite sirupą 10–15 min., kol ims tirštėti.
* Apelsinus supjaustykite kuo plonesniais (maždaug 3 mm) griežinėliais ir po kelis virkite sirupe, kol baltoji dalis tarp minkštimo ir odelės taps skaidri. Tada išgriebkite juos, atvėsinkite ir dekoruokite pyragą. Pagardinkite likusiu sirupu.
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Lašiša su ypatingu pagardu
Vištienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Vyniotinis su varške ir uogomis
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Sotus avienos ragu
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Šaltiena
Daržovių pyragas
Raudonojo aksomo tortas
Tortas „Raffaello“
Šniceliai su balta duona ir padažu
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Klasikinis medaus tortas
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Prancūziška svogūnų sriuba
Plikyti pyragaičiai
Pyragas su maskarpone
Trapūs pyragėliai