Apelsinų ir migdolų pyragas

Reikės:
2 nedidelių apelsinų (nuplautų)
3 kiaušinių
110 g cukraus
žiupsnio druskos
85 g kukurūzų miltų
90 g migdolų miltų
35 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Dekoruoti reikės:
2 apelsinų (nuplautų)
250 g cukraus
Gaminame
* Nenuluptus apelsinus puode užpilkite vandeniu, kad apsemtų, uždenkite dangtį ir virkite ant vidutinio karščio ugnies. Kai vanduo užvirs, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir virkite maždaug 1 val. Tada išgriebkite, atvėsinkite, supjaustykite, pašalinkite sėklas. Minkštimą sutrinkite iki tyrės.
* Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska iki putų.
* Dubenyje sumaišykite kukurūzų, migdolų ir kitus miltus, kepimo miltelius. Į šią masę įmaišykite apelsinų tyrę, paskui – išplaktus kiaušinius. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20 cm skersmens skardą.
Kepkite 180 °C laipsnių orkaitėje maždaug 40 min. – iki į kepinį įsmeigtą medinį iešmelį ištrauksite švarų.
* Dekoravimas. Puode užvirinkite 250 ml apelsinų nuoviro, suberkite ir ištirpinkite cukrų. Ant nesmarkios ugnies virkite sirupą 10–15 min., kol ims tirštėti.
* Apelsinus supjaustykite kuo plonesniais (maždaug 3 mm) griežinėliais ir po kelis virkite sirupe, kol baltoji dalis tarp minkštimo ir odelės taps skaidri. Tada išgriebkite juos, atvėsinkite ir dekoruokite pyragą. Pagardinkite likusiu sirupu.
2 nedidelių apelsinų (nuplautų)
3 kiaušinių
110 g cukraus
žiupsnio druskos
85 g kukurūzų miltų
90 g migdolų miltų
35 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Dekoruoti reikės:
2 apelsinų (nuplautų)
250 g cukraus
Gaminame
* Nenuluptus apelsinus puode užpilkite vandeniu, kad apsemtų, uždenkite dangtį ir virkite ant vidutinio karščio ugnies. Kai vanduo užvirs, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir virkite maždaug 1 val. Tada išgriebkite, atvėsinkite, supjaustykite, pašalinkite sėklas. Minkštimą sutrinkite iki tyrės.
* Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska iki putų.
* Dubenyje sumaišykite kukurūzų, migdolų ir kitus miltus, kepimo miltelius. Į šią masę įmaišykite apelsinų tyrę, paskui – išplaktus kiaušinius. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20 cm skersmens skardą.
Kepkite 180 °C laipsnių orkaitėje maždaug 40 min. – iki į kepinį įsmeigtą medinį iešmelį ištrauksite švarų.
* Dekoravimas. Puode užvirinkite 250 ml apelsinų nuoviro, suberkite ir ištirpinkite cukrų. Ant nesmarkios ugnies virkite sirupą 10–15 min., kol ims tirštėti.
* Apelsinus supjaustykite kuo plonesniais (maždaug 3 mm) griežinėliais ir po kelis virkite sirupe, kol baltoji dalis tarp minkštimo ir odelės taps skaidri. Tada išgriebkite juos, atvėsinkite ir dekoruokite pyragą. Pagardinkite likusiu sirupu.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Minučių.
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS

Lašiša su ypatingu pagardu

Vištienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis

Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis

Vyniotinis su varške ir uogomis

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Skaniausias tortas Paukščių pienas

Kiaušinius dažome natūraliai

Šventėms – tortas „Snickers“

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Sotus avienos ragu

Pikantiški 6 šašlykų receptai

Šaltiena

Daržovių pyragas

Raudonojo aksomo tortas

Tortas „Raffaello“

Šniceliai su balta duona ir padažu

LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS

Klasikinis medaus tortas

Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru

Prancūziška svogūnų sriuba

Plikyti pyragaičiai

Pyragas su maskarpone

Trapūs pyragėliai