Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
Kategorija: Desertai
INGREDIENTAI
- Sviestas 340 g 280 g šalto tešlai ir 60 g kambario temperatūros įdarui
- Cukrus 260 g tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai
- Kiaušinių tryniai 6 vnt. tešlai
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. tešlai
- Miltai 360 g tešlai
- Obuoliai 3 vnt. įdarui
- Marcipano masė 130 g įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. įdarui
- Grietinėlė 70 g įdarui
- Kukurūzų krakmolas 2 arbat. š. įdarui
KAIP GAMINTI
1. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite šaltą sviestą ir suberkite cukrų. Sumalkite iki vientisos masės. Įberkite druskos, sudėkite kiaušinių trynius ir vėl viską permalkite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Permalkite iki vientisos masės.
2. Gautą tešlą dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia pasiruošti ją iš vakaro.
3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
4. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite marcipaną, kukurūzų krakmolą, kambario temperatūros sviestą, įmuškite kiaušinius ir sumalkite iki vientisos kreminės masės. Iš lėto supilkite grietinėlę ir nuolat plakite iki vientisos masės.
5. Sustingusią tešlą padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite 5 mm storio apskritimus. Pirmuoju apskritimu išklokite kepimo formos dugną. Palikdami po 3 cm nuo krašto, ant apskritimo vidurio sudėkite marcipano kremą, ant jo viršaus – obuolius. Viršų uždenkite antruoju tešlos apskritimu ir sandariai užspauskite tešlos kraštus.
6. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
2. Gautą tešlą dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia pasiruošti ją iš vakaro.
3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
4. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite marcipaną, kukurūzų krakmolą, kambario temperatūros sviestą, įmuškite kiaušinius ir sumalkite iki vientisos kreminės masės. Iš lėto supilkite grietinėlę ir nuolat plakite iki vientisos masės.
5. Sustingusią tešlą padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite 5 mm storio apskritimus. Pirmuoju apskritimu išklokite kepimo formos dugną. Palikdami po 3 cm nuo krašto, ant apskritimo vidurio sudėkite marcipano kremą, ant jo viršaus – obuolius. Viršų uždenkite antruoju tešlos apskritimu ir sandariai užspauskite tešlos kraštus.
6. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Greitas Obuolių pyragas
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Šokoladinis karamelinis pyragas
Pyragas su maskarpone
Patys skaniausi žemaičių blynai
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Gaivus nekeptas tortas su rikota
Virtinukai su grybų įdaru
Universalus marinatas mėsai ir paukštienai kepant ant grilio - labai skanus!
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Velykinis „Napoleonas“
Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Šokoladinis kavos tortas