Desertas: Veganiški "Bounty" batonėliai

Kategorija: Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Desertas: Veganiški "Bounty" batonėliai

Paskelbė:

Šie veganiški "Bounty" batonėliai yra nuostabus alternatyva tradiciniams saldumynams, skoningai apjungiantys kokosų ir šokolado skonius. Jie ne tik veganiški, bet ir be glitimo bei rafinuoto cukraus, todėl puikiai tinka tiems, kurie siekia sveikesnės mitybos, tačiau nenori atsisakyti saldumynų. Paprastas ir greitas paruošimas leis pasimėgauti skaniu desertu, kurį galite mėgautis bet kuriuo metu.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Kokosų drožlės – puikus šaltinis sveikų riebalų ir skaidulų. Kokosai taip pat turi antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegimais ir stiprina širdies sveikatą.
  • Kokosų pieno kietoji dalis – kokosų pienas suteikia švelnų skonį ir yra turtingas laisvųjų riebalų rūgščių, kurios padeda organizmui įsisavinti maistines medžiagas.
  • Klevų sirupas – natūralus saldiklis, turintis mažesnį glikemijos indeksą nei įprastas cukrus. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori sumažinti cukraus kiekį mityboje.
  • Juodas šokoladas – puikus flavonoidų šaltinis, kurie turi priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių. Tamsus šokoladas taip pat gerina nuotaiką ir mažina streso hormonų lygį organizme.


Ingredientai

  • kokosų drožlės: 2 stiklinių (naudojau 1 stiklinė šviežių drožlių, o kitą - džiovintų)
  • kokosų pieno kietoji dalis*: 0,5 stiklinės
  • ištirpintas kokosų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • klevų sirupas: 3 valgomųjų šaukštų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • juodas šokoladas: 120 gramų


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į maisto procesorių suberiame kokosų drožles ir jį įjungiame keletui sekundžių.

2. Tada į didelį dubenį suberiame kokosų drožles, kokosų aliejų, klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir kokosų pieną. Su mentele arba šaukštu viską išmaišome.

3. Rankomis formuojame nedidelius, pailgus batonėlius. Juos palaikome šaldytuve maždaug 15 minučių.

4. Po to garų vonelėje arba mikrobanginėje ištirpiname šokoladą.

5. Batonėlį uždedame ant šakutės, įmerkiame į šokoladą ir ištraukiame.

6. Apibarstome kokosų drožlėmis.

7. Batonėlius palaikome šaldytuve, kol sustingsta šokoladas. Lepinamės!

8. Patarimas*: Kokosų pieno skardinę palaikome šaldytuve per naktį, kol atsikiria kokosų vanduo.