Biskvitinis močiutės obuolių pyragas
Kategorija: Desertai
Tai man asmeniškai pats nuostabiausias biskvitinis obuolių pyragas, nes jam reikia vos 6 ingredientų. Darbo visai nedaug, o rezultatas pranoks visus lūkesčius. Pamėginkite ir pasilepinkite, nepamirškite palepinti ir kitų! ;)
1. Iš pradžių kiaušinius labai labai gerai elektriniu plakikliu išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo.
2. Plakti reikia mažiausiai 5-7 minutes, nes šiame recepte būtent labai gerai išplakti kiaušiniai kelia pyragą.
3. Tuomet jau šaukštu pamažu įmaišykite miltus bei cinamoną.
4. Pusę tešlos supilkite į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
5. Ant viršaus dėkite nuluptus bei skiltelėmis arba kubeliais supjaustytus obuolius.
6. Tada ant obuolių užpilkite likusią tešlą.
7. Po to pyragą dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 40-50 minučių arba kol visiškai iškeps (tikriname įkišdamos medinį iešmelį).
8. Iškepusį pyragą, jeigu norisi, galite pabarstyti cukraus pudra. Itin skanu valgyti dar karštą su ledais. Skanaus!
Ingredientai
- obuoliai: 5
- kiaušiniai: 5
- cukrus: 1 stiklinės
- miltai: 1 stiklinės
- vanilinis cukrus: 2 šaukštelių
- cinamonas: 1 šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinius labai labai gerai elektriniu plakikliu išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo.
2. Plakti reikia mažiausiai 5-7 minutes, nes šiame recepte būtent labai gerai išplakti kiaušiniai kelia pyragą.
3. Tuomet jau šaukštu pamažu įmaišykite miltus bei cinamoną.
4. Pusę tešlos supilkite į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
5. Ant viršaus dėkite nuluptus bei skiltelėmis arba kubeliais supjaustytus obuolius.
6. Tada ant obuolių užpilkite likusią tešlą.
7. Po to pyragą dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 40-50 minučių arba kol visiškai iškeps (tikriname įkišdamos medinį iešmelį).
8. Iškepusį pyragą, jeigu norisi, galite pabarstyti cukraus pudra. Itin skanu valgyti dar karštą su ledais. Skanaus!
Raktažodžiai:
obuoliai, kiausiniai, cukrus, miltai, vanilinis cukrus, desertas, pyragas, cinamonas, obuoliu pyragas, ledai
Greitas sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas
Karališkas obuolių pyragas
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Šokoladinis obuolių pyragas su bananais ir bazilikais
Trapus obuolių pyragas su karamele
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Kalėdinis Pyragas - Meduolis su grietine, kardamonu, gvazdikėliais ir cinamonu
Kondensuoto pieno pyragas
Šimtalapis iš filo tešlos pagal Beatą su varške, obuoliais ir riešutais
Greitas Obuolių pyragas
Trupininis kakavinis varškės pyragas
Unikalus sūrio pyragas: receptas iš Japonijos, kur jis kepamas kasdien!
Burnoje tirpstantis bananų ir obuolių pyragas
Pyragas šimtalapis - tradicinis receptas
Sernik - lenkiškas varškės pyragas su razinomis
Mielinis pyragas su aguonomis
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis pagal Beatą
Pyragas su maskarpone
Minkštas ir drėgnas pyragas „Zebras“
Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
Apverstas rabarbarų pyragas su migdolų miltais ir jogurtu