Obuolių pyragas pusryčiams
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- kieti obuoliai: 2-3 (tiks Granny Smith, Braeburn ar kitokie)
- kiaušiniai: 2
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- vynuogių sėklų augalinis aliejus: 0,5 stiklinės
- cukrus: 0,5 stiklinės + 3 valgomųjų šaukštų
- Sambuca likeris (anyžinio skonio bespalvis likeris): 2 valgomųjų šaukštų
- kvietiniai aukščiausios rūšies miltai: 1 stiklinės
- soda: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
- cukraus pudra: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pasiruoškite 165 laipsnių (325°F) temperatūros orkaitę.
2. Kepimo indo vidų ištepkite su sviestu ir apiberkite trupučiu miltu. Neprilipusius miltus iškratykite lauk.
3. Tada obuolius nuplaukite, nuskuskite žieveles, supjaustykite skiltelėmis į aštuonias dalis, peilio galiuku išpjaukite sėklalizdžius.
4. Tuomet dubenyje sumaišykite kiaušinius, citrinų sultis, cukrų, aliejų ir likerį.
5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus bei sodą. Sausą mišinį berkite į skystų ingredientų mišinį. Išmaišius turi gautis ganėtinai skysta bei lipni tešla.
6. Tešlą supilkite į kepimo indą. Obuolių skilteles iki pusės panardinkite į tešlą. Obuolių skiltelės privalo būti glaustai išdėstytos per visą tešlos paviršių.
7. Kepkite valandą. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite!