Obuolių pyragas pusryčiams

Kategorija: Desertai


Obuolių pyragas pusryčiams

Paskelbė:
25 Spalio 2023

Ingredientai

  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • kieti obuoliai: 2-3 (tiks Granny Smith, Braeburn ar kitokie)
  • kiaušiniai: 2
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • vynuogių sėklų augalinis aliejus: 0,5 stiklinės
  • cukrus: 0,5 stiklinės + 3 valgomųjų šaukštų
  • Sambuca likeris (anyžinio skonio bespalvis likeris): 2 valgomųjų šaukštų
  • kvietiniai aukščiausios rūšies miltai: 1 stiklinės
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
  • cukraus pudra: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pasiruoškite 165 laipsnių (325°F) temperatūros orkaitę.

2. Kepimo indo vidų ištepkite su sviestu ir apiberkite trupučiu miltu. Neprilipusius miltus iškratykite lauk.

3. Tada obuolius nuplaukite, nuskuskite žieveles, supjaustykite skiltelėmis į aštuonias dalis, peilio galiuku išpjaukite sėklalizdžius.

4. Tuomet dubenyje sumaišykite kiaušinius, citrinų sultis, cukrų, aliejų ir likerį.

5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus bei sodą. Sausą mišinį berkite į skystų ingredientų mišinį. Išmaišius turi gautis ganėtinai skysta bei lipni tešla.

6. Tešlą supilkite į kepimo indą. Obuolių skilteles iki pusės panardinkite į tešlą. Obuolių skiltelės privalo būti glaustai išdėstytos per visą tešlos paviršių.

7. Kepkite valandą. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite!




Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: